You are currently viewing Bergochdalbana-år för oddsleverantören Kambi

Bergochdalbana-år för oddsleverantören Kambi

Spola tillbaka ett år i tiden där ligor och matcher ställdes in. Kambi, som är en leverantör av en sportsbook, såg sin aktie dala från 167 kr ner till en bit under 70 kr. Där och då visste ingen hur framtiden skulle se ut. Men det skulle vända och när Kambi nu blickar tillbaka över 2020 kan man se sin aktiekurs ha stigit upp till strax uner 500 kr.
En stor förklaring ligger i att USA allt mer öppnar upp för sportsbetting online. Under 2021 väntas 8 delstater legalisera onlinesportsbetting och drygt 40 % av de amerikanska medborgarna beräknas ha tillgång till sportbetting. Kambi har knutit flera strategiska samarbeten med casinon i USA där främst Penn National Gaming och Rush Street Interactive är viktiga partners.

Vilka är Kambi då?

Kambi är en B2B-oddsleverantör till olika sportbettingsidor. Man leverar odds till flera av de största varumärkena på marknaden, däribland Unibet. Faktum är att Kambi var en del av Unibet fram tills dess att företaget avknoppades och blev sitt egna företag 2014. Sedan dess har man växt från 80 anställda till över 800 och man har idag bolag på flera ställen runt oom i världen.

Händelserikt år väntar

Hur 2021 summeras återstår att se men faktum är att vi har både Fotbolls-EM och Sommar-OS att blicka fram emot så räkna med fullt speltryck över hela året. Det finns idag 7 spelbolag med kambi som har Svensk licens.