You are currently viewing Allt vanligare med nanny hos svenska familjer

Allt vanligare med nanny hos svenska familjer

SPONSRAT INNEHÅLL

De svenska familjerna väljer i allt högre utsträckning att ta hjälp av barnvakt. Det handlar framförallt om föräldrar som vill förbättra vardagslivet genom att frigöra tid för vänner, träning och kärleksliv, beskriver företaget NannyPoppins.

Livet som förälder är fantastiskt. Det är något alldeles speciellt att få möjligheten att se en ung människa växa upp och ge den all omsorg och kärlek den behöver under sin uppväxt. Men detta förpliktigar också, föräldraskapet tar tid. Vissa föräldrar beskriver det, med glimten i ögat, som att föräldraskapet ibland kan upplevas som att föräldramöten, pengainsamling till klassresor och idrottsläger går i ett. Det är viktigt att man som förälder prioriterar sitt barn och ger barnet den kärlek och den omsorg som det är så förtjänt av, men samtidigt också att man klarar av de övriga bestyren i vardagen. För att få livets olika delar att gå ihop på ett bättre sätt, så hör många föräldrar av sig till Nannypoppins för att få hjälp av en nanny.

Nanny – ett sätt att göra föräldraskapet met hållbart

Ett sätt att kunna minska stressen i livet och få en mer hållbar livssituation är att ta hjälp av en trygg och kunnig nanny. Det innebär inte på något sätt att man frånhänder sig sitt föräldraansvar – utan att man tar in en till person i sitt barns liv som kan bidra på ett värdefullt sätt till barnets utveckling. Då får du mer tid och energi att vara den förälder som du vill vara, vilket är positivt för hela familjen och för barnet.

Nanny – frigör tid för annat

Genom att ta hjälp av en nanny så frigörs tid som kan användas för att träffa vänner man inte träffat länge, träna eller delta i fritidsaktiviteter, eller kunna arbeta lite extra på jobbet i syfte att kunna avancera i arbetslivet. Eller att få mer tid över till samliv.  Det är lätt att man som förälder känner att man måste välja mellan att vara en bra förälder, eller att engagera sig i arbetslivet. Något sådant val behöver man inte göras. En nanny gör det möjligt att få mer tid över för sådant man tidigare inte hunnit med.

Erfarna och trygga barnvakter

NannyPoppins är mycket noga med vilka de anställer som barnflicka. Varje person som ska arbeta hos NannyPoppins måste ha en dokumenterad erfarenhet av att ha varit barnvakt tidigare. Det görs en omfattande referenskontroll innan personen anställs, så att personen är lämplig, omdömesgill och passar för att jobba med barn. Läs mer om hur NannyPoppins rekryterar barnvakter här.

RUT-avdraget gör det möjligt för fler att anlita en barnvakt

Alla nannys på NannyPoppins erbjuds en vit anställning, med vit lön, där skatt, arbetsgivaravgifter betalas in, samt där nannyn får pensionsinbetalningar och försäkringar. En trygg anställning för företaget, familjen och framförallt för nannyn. Med tanke på RUT-avdraget, som innebär att du kan göra skatteavdrag för barnpassning för belopp upp till 50 000 kronor per år, så blir det inte så stora kostnader att betala i skatt och avgifter. En annan aktör som erbjuder barnpassning är myNanny, här kan du läsa mer om det företaget.