3 enkla steg till en mer miljövänlig livsstil

3 enkla steg till en mer miljövänlig livsstil

DETTA ÄR EN ANNONS

Det miljömässiga fotspåren från oss människor blir bara större och större. De flesta av oss är medvetna om att vi behöver skärpa oss när det gäller miljön, men hur? Det kan vara svårt att veta var man ska börja, vilket till sist kan leda till att man helt enkelt inte gör något alls. Därför kommer här några tips på saker du enkelt kan ändra i din vardag för ett mer miljövänligt liv.

Heja begagnat!

Visst är det härligt att begagnat och second hand har blivit trendigt igen. Att shoppa begagnat är inte bara en fördel för miljön utan även för plånboken, och produkterna utnyttjas till max istället för att skrotas. Egentligen kan man köpa det mesta online, från kläder till köksutrustning.

Något som är otroligt förmånligt är begagnad teknik och elektronik. Du kan köpa begagnad elektronik som är så gott som ny och samtidigt förlänger du produkternas livslängd och är schysst mot miljön. Det sliter på miljön när vi producerar elektronik i så stora mängder som vi gör idag och därför bör vi utnyttja de produkter som redan är producerade till max! Begagnade klockor, datorer, telefoner, hörlurar, speltillbehör, högtalare med mera är dessutom produkter som har ett högt nypris i butikerna. Begagnat är helt enkelt ett win win-koncept.

Anpassa kost och konsumtion

En god oxfilé, revbensspjäll och korv med bröd i all ära, men vi behöver faktisk inte äta kött varje dag för att må bra – tvärtom. Många studier visar på att vi mår bra, både i kroppen och själen av att hoppa över köttet ibland. Det finns massor av goda vegetariska alternativ i mataffärerna och utbudet på recept är nästintill oändligt, när det kommer till köttfria rätter.

Det är dock också viktigt att tänka på var maten du äter kommer ifrån. Lokalproducerad mat är snäll mot miljön, och försök att följa säsongens utbud av frukt och grönt så gott det går för att minska utsläppen.

Lämna bilen hemma

Det är frestande att ta bilen även om man bara ska till affären en kilometer bort. Kanske speciellt under hösten och vintern, när det är kallt och blött ute. Samtidigt är vi många som klagar över att vi inte har tid att motionera ordentligt, och hur hemskt det är med koldioxidutsläppen. Ja, nog är vi många experter på dubbelmoral där ute. Låt oss alla ha som nyårslöfte att ta oss i kragen och lämna bilen hemma lite oftare. Det blir till en härlig promenad och man får på så vis både motion, frisk luft och gott samvete. För det finns trots allt inget dåligt väder…