100-listan ger nya utmaningar
Jasmina Egelnor är nytillsatt styrelseordförande för Servistore och brinner för att utveckla och förbättra. Foto: Mirjam Lindahl

100-listan ger nya utmaningar

Jasmina Egelnor har alltid varit driven och nyfiken. När hon kom till Sverige med sina föräldrar som trettonåring från inbördeskrigets Bosnien, såg hon det som en ny chans. En möjlighet att skapa möjligheter för sig själv. Och i dagarna tillträder hon rollen som styrelseordförande för Servistore. Ett uppdrag hon fått tack vare 100-listan.

– När vi kom till Sverige trodde vi nog att det var tillfälligt. Att vi så småningom skulle kunna återvända hem, men ganska snart insåg vi att Sverige faktiskt skulle komma att bli vårt nya hemland. Och efter en tid på flyktingförläggning i Blekinge flyttade vi till Oskarshamn. Där hamnade jag i en jättefin åttondeklass, kom in i kompisgänget och bestämde mig för att kämpa, berättar Jasmina över en förmiddagsfika på Stadsmissionens café i Linköping. Och faktum är, fortsätter hon leende, att jag var den enda i klassen som gick ut med en femma i svenska.

Att hon skulle plugga vidare var det aldrig någon tvekan om, om valet föll på internationella ekonomprogrammet med språkinriktning vid Linköpings universitet. Språk har alltid varit viktigt. Och att ta del av andra kulturer och synsätt berikar, anser Jasmina, som gjorde utbytesstudier i både England och Österrike.
– Jag brinner för förbättringsarbete. För att utveckla människor och verksamheter. Att det blev ekonomi beror nog på att jag gillade matte, och jag var duktig på det. Men faktum är att jag trivs bättre i strategiska roller, där ekonomin får bli en del av helheten snarare än att sitta med det dagliga redovisningsarbetet.

Hon skaffade sig erfarenheter från tjänster på såväl stora som mindre företag, både utomlands och i Stockholm, innan hon landade som ekonomichef på Nira Dynamics.
– I ett lite mindre sammanhang får jag den överblick och den helhetskänsla som jag uppskattar, säger hon. Större företag erbjuder naturligtvis andra fördelar, men jag trivs bäst där jag få vara delaktig i utvecklingen framåt.
Hon skrattar och medger att hon inte är någon förvaltare, utan lätt blir rastlös när saker och ting stannar upp och blir lagom.
– Jag tror att det gett mig många nyttiga erfarenheter som jag tar med mig in i nya uppdrag.

Tanken på att engagera sig i andra företag föddes då hon gick en styrelseutbildning i regi av Styrelseakademien, där hon också sitter med i styrelsen.
– Jag hade faktiskt inte hört talas om 100-listan innan, men kände att det var ett fantastiskt bra initiativ, och när jag efter utbildningen blev certifierad ansökte jag om medlemskap.
Hon berättar om seminarier och föreläsningar, om nätverkande och om möjlighet till utvecklande samtal med likasinnade. Utbyte och inspiration.
– Det är ett andningshål på sitt sätt, ler Jasmina och säger att det inte är något fel på ingenjörer… men det blir lätt lite insnöat på en arbetsplats med bara tekniknördar. Här får jag ta lärdom av kvinnor som har så otroligt mycket mer erfarenhet än vad jag har. Samtidigt kan jag vara med och pusha någon som kanske precis har börjat sin karriär. Och det är fantastiskt.

Jasmina berättar att det var på en av nätverksträffarna med 100-listan som hon kom i kontakt med Veronica Elgstrand som tillsammans med maken Ivan driver Servistore.
– Hon berättade om verksamheten, och jag blev fascinerad. Både av bolagets historia och av framåtandan och visionerna. När de sedan sökte både ledamot och ordförande till en ny extern styrelse sökte jag.
Hon berättar att hon, som nykomling på området, sökte positionen som ledamot men att hon efter ett antal samtal och möten blev erbjuden rollen som ordförande.
– Jag som ofta varit den som kastat mig ut och älskat utmaningar blev helt plötsligt lite försiktig, skrattar Jasmina. Vad kunde jag egentligen erbjuda? Men tanken på att få vara med och bygga upp något helt nytt tillsammans med så duktiga och drivna människor var naturligtvis för lockande för att tacka nej till.

Med sin breda kunskap inom ekonomisk styrning från olika branscher tror Jasmina att hon kan bli ett bra bollplank, både inåt och utåt. Och erfarenheterna hon skaffar sig nu tar hon med sig.
– Att jag tvingas att lära mig nytt kommer faktiskt både jobbet och hela livet tillgodo. Livet är en kedja av händelser, och det gäller att vara öppen för de möjligheter som ges. Då kan man utvecklas!

 

Text: Mirjam Lindahl
Bild: Mirjam Lindahl