You are currently viewing Tre typer av powerbanks vi starkt rekommenderar dig att köpa!

Tre typer av powerbanks vi starkt rekommenderar dig att köpa!

I dagens samhälle är det en nödvändighet att ständigt ha tillgång till sin mobiltelefon. Men problemet är att det inte alltid finns ett uttag i närheten. Det är då powerbanks kommer in i bilden, En powerbank är ett bärbart batteri som kan användas för att ladda andra enheter. Den kombinerar egenskaperna hos ett batteri med egenskaperna hos en laddare. Du laddar powerbanken vid en lämplig tidpunkt, varefter du när som helst kan strömförsörja en annan enhet, t.ex. din telefon eller bärbara dator.I denna artikel kommer vi att gå igenom tre olika typer av powerbanks som är värda att överväga inför sommarens äventyr!

Olika typer av powerbanks

Eftersom en bärbar strömkälla är ett tillägg till ett stort antal tillämpningar finns det också olika typer av powerbanks, och även tips om var du kan hitta din nya powerbank med tryck. Nedan går vi igenom de vanligaste typerna av powerbanks.

Powerbank med kabel

Vanliga powerbanks använder kablar för att ladda andra enheter. Dessa kablar har alltid någon variant av USB-kontakt så att de kan användas på en mängd olika enheter, inklusive smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Dessa powerbanks har fördelen att de fungerar under nästan alla förhållanden och att man behöver ägna lite uppmärksamhet åt laddningsprocessen. En nackdel är att du är beroende av en eluttag när du vill ladda powerbanken. En rolig idé är att använda en personaliserad powerbank. Du kan hitta din nya powerbank med tryck genom denna länk.

Powerbank på solenergi

En powerbank som drivs med solceller är nästan identisk med en kabeldriven powerbank, med undantag för hur den drivs. I teorin innebär detta att det inte behövs någon nätström för att ladda dina enheter överhuvudtaget. I praktiken kan dock powerbankens effekt vara en viss besvikelse under molniga dagar, vilket kan göra det önskvärt att ladda din smartphone, surfplatta eller bärbara dator på ett konventionellt sätt.

Fördelarna är det stora oberoendet från elnätet och tillgången till grön energi, vilket gör det till en hållbar kraftform och kostnaderna är lägre på lång sikt. En nackdel är att en solcellspowerbank är dyrare att köpa och att den kräver hög solstrålning för att vara effektiv. 

Trådlös powerbank

En powerbank med trådlös laddare skapar till exempel en ström som passerar genom en spole i laddaren, vilket skapar ett magnetfält som genererar spänning i spolen i din smartphone. Detta innebär att den enhet som ska laddas också måste ha denna teknik. Detta brukar dock inte vara ett större problem med dagens telefoner. Faktum är att till och med många hörlurar kan laddas trådlöst.

En särskild version av denna metod har standardiserats under namnet Qi, vilket är anledningen till att dessa powerbanks med trådlösa laddare också kallas Qi powerbanks eller Qi-laddare. Den största fördelen med den här tekniken är att det inte längre är nödvändigt att ansluta en kabel till din smartphone. Detta förhindrar inte bara en hel del krångel (att alltid bära med sig en kabel, byta ut kablar osv.) utan även att telefonen slits. Denna teknik är dock fortfarande i sin linda. Smartphonen måste placeras exakt i mitten av den trådlösa laddaren, där en skillnad på några millimeter kan innebära att laddningen inte längre fungerar.