You are currently viewing Svårt att komma på vad ni ska äta till middag? Testa en färdig matkasse

Svårt att komma på vad ni ska äta till middag? Testa en färdig matkasse

Har du svårt att hitta inspiration när det kommer till matlagning? Har du kanske ätit samma rätter flera gånger i veckan på sistone? Med en smidig matkasse kan du få hem både recept och ingredienser till din dörr och kan testa nya spännande rätter varje vecka.

HelloFresh har en av marknadens mest välsorterade matkassar och varje vecka erbjuder de en meny för alla smaker. Välj mellan rätter där kött står i fokus, snabblagade recept, vegetariska alternativ och mycket mer. Få hem färska ingredienser direkt till din dörr och få lite nyttig variation i din vardagskost.

Nyttiga middagar för alla

Alla har vi ibland svårt att komma på vad vi ska laga till middag, men det är extra klurigt när man bor med kräsna ätare eller allergiker. Det smidiga med färdiga matkassar är att du kan välja maträtter i kategorier som är anpassade för just dessa situationer. 

Har du barn hemma som vägrar äta annat än korv och makaroner? Testa en rolig och snabb middag i kategorin Familjevänligt. Vill ni äta mindre kött och vill testa olika vegetariska rätter? I kategorin vegetariskt hittar du både vegetariska versioner av klassiska rätter och helt nya, utsökta recept helt utan kött.

Rätterna du får hem är inte heller bara goda och lättlagade. Tack vare HelloFresh’s fokus på färska ingredienser och perfekt balanserade recept äter ni dessutom nyttigt varje dag, med gott om positiva näringsämnen som kroppen mår bra av. 

Slipp gå och handla för att spara tid och pengar

Har du tänkt på hur mycket tid vi lägger på att handla mat varje månad? Du kanske bara spenderar en kvart i mataffären, men tiden du lägger på att planera dina inköp, åka till affären och sitta i bilkö är tid du förmodligen hellre lägger på annat. Det är tid du kan spendera på saker du älskar som din familj, dina vänner eller dina intressen. 

När du inte behöver gå till mataffären varje dag kommer du dessutom spara pengar på de onödiga små inköpen som ofta sker när man står i kassakön, hungrig, efter jobbet. En bit choklad eller en påse chips var och varannan dag blir flera hundralappar i månaden, pengar som du kan lägga på roligare saker.

De färdiga recepten du får hem i en matkasse kommer även med rätt mängd ingredienser, vilket minimerar matsvinnet hemma. När mindre mat slängs är det mindre pengar du kastar i soporna. Mindre matsvinn innebär även ett miljövänligare hushåll. Din familj kan alltså spara massor av tid och pengar samtidigt som ni är snällare mot naturen.

Matkassar från en miljövänlig leverantör

HelloFresh är världens största matkasseföretag och tar därför miljöpåverkan på stort allvar. Man lägger stora mängder resurser på att se till att deras matkassar har så liten miljöpåverkan som möjligt. Detta genom att bland annat dra ner på onödiga omvägar i leveranskedjan från jorden till matbord. Man köper de flesta av sina ingredienser från lokala leverantörer och håller antalet transporter så låga som möjligt. 

Detta gör att avgaser från transportfordonen hålls låga och men behöver inte heller packa om leveranserna lika ofta som med traditionella leveranskedjor. På grund av detta och andra miljösatsningar i företaget leder middagar från HelloFresh till 25 % mindre CO2-utsläpp på en global nivå. Din matkasse levereras dessutom i miljövänliga förpackningar så att dina hushållssopor inte innehåller onödiga mängder plast. 

HelloFresh har dessutom tillsammans med Plastic Bank lanserat tre uppsamlingscenter för plast i Indonesien. Uppsamlingscenter som de kommande tre åren kommer att förhindra över 750 000 kg plast från att hamna i världens hav. Det är mer än 37 miljoner plastflaskor. Insamlingen av plast bidrar även till lokalbefolkningen som får pengar för varje bit plast de samlar in, ungefär som vårt pantsystem i Sverige. Detta är både bra för miljön och hjälper familjer i Indonesien att få extra pengar till mat och medicin.