You are currently viewing Säkrare spel efter nyår

Säkrare spel efter nyår

Tidigare har de spelbolagen som varit verksamma på den svenska marknaden haft sin licens från den maltesiska regeringen och därför har man kunnat agera inom EU:s regelverk. Nu är det däremot ett svenskt regelverk som gäller, och för att kunna rikta sig mot svenska kunder måste spelbolagen inneha en svensk licens.

Stora förändringar för spelbolagen

För spelbolagen har licenssystemet inneburit en hel del förändringar. För det första måste de ta ett större ansvar för konsumenterna. Detta genom att kräva insättningsgränser, ha registrering med BankID och att alltid ha synliga länkar som konsumenten kan använda för att få stöd.

För konsumenten har situationen också blivit säkrare, men det finns en stor skillnad gentemot tidigare. Flera av de spelbolag som man tidigare kunde spela på som svensk är nu inte licensierade, och spelare är skyldiga att betala skatt för eventuella vinster.

Därför är det viktigt att alltid välja spelbolag med licens i Sverige för svenska spelare. Det kan dock vara svårt att navigera och kolla upp sådana saker på egen hand. Däremot finns det flera tjänster på nätet som hjälper till att jämföra spelbolag och lista de som har licens. En sådan är Bettingstugan, som är en sajt som erbjuder allt inom betting.

Bästa sättet att jämföra spelbolag

Där kan spelare enkelt jämföra vilka spelbolag som är bäst, och dessutom listar de enbart spelbolag med svensk licens, för att göra valet enkelt.

Den som gillar att spela brukar också vilja ta del av en bonus, hos hemsidor kan du enkelt få en överblick över både insättningsbonusar för sport och casino, men också för att jämföra och se Sveriges bästa oddsbonus för tillfället.

I och med den nya lagstiftningen så tillåts spelbolagen bara att ge ut en bonus. Anledningen är även här att skydda konsumenten. Genom detta ska spelberoendet minska eftersom det blir svårare för spelbolagen att locka tillbaka spelare.

Spelare kan stänga av sig själva

Den kanske viktigaste funktionen för konsumenter är dock spelpaus.se. Eftersom alla spelbolag nu måste ha registrering med BankID så har det blivit som en nyckel för spelare. Via spelpaus kan spelare alltså stänga av sig själv från alla spelbolag i Sverige. I skrivande stund har nästan 30 000 personer utnyttjat tjänsten, vilket får ses som en succé.

På de allra flesta sätt har den svenska spelmarknaden blivit klart sundare sedan nyår. Och framtiden lovar mer.