You are currently viewing Så kan du pausa vardagen och återhämta dig med onlinespel

Så kan du pausa vardagen och återhämta dig med onlinespel

Då många är ständigt uppkopplade, både på arbetet och på fritiden, är det idag självklart att vi söker avkoppling från våra elektroniska enheter. Att pausa den stressiga arbetsdagen med ett roligt onlinespel kan koppla bort tankarna från jobbet och minska stressen. Självklart är det viktigt att ha kontroll över sitt spelande, speciellt om pengar är inblandat. Här kan du läsa mer om hur du kan koppla av med spelautomater på ett smart och säkert sätt. 

Spela demoversioner

Många spel erbjuder demoversioner, det betyder att du kan lära dig spelet helt utan kostnad. Du kan till exempel spela Book of Dead utan att det kostar en enda krona. Med demoversionen kan du lära dig hur spelet fungerar, vilka regler som gäller och vad de olika symbolerna betyder. Du kan också få en uppfattning om hur mycket det kostar att spela, och hur mycket du kan vinna – innan du spenderar dina riktiga pengar. För inget är väl tråkigare än att förlora pengar på grund av att du inte förstått spelreglerna?

En av fördelarna med just slots, eller spelautomater, är att du kan spela med väldigt små insatser. Så när du har testat demoversionen några gånger, och känner att du har koll på läget, är det smart att börja med just små insatser. På så vis får du också en förståelse för hur snabbt pengarna kan försvinna. Slots är också en kul distraktion som går snabbt att spela, vilket betyder att du kan spela några omgångar även om du har ont om tid.

Om du tar en fem-minuters paus från skrivbordet kan du spela slots under dessa fem minuter. Men sätt inte igång en automatisk insättning som spelar åt dig under tiden som du jobbar. Detta kommer distrahera dig från dina arbetsuppgifter, och orsaka mer stress än glädje. Och du vill ju inte missa den spännande grafiken vid dragningarna, det är ju hela grejen med spelautomater!

Se upp för problem

Att spela slots på fritiden är för de allra flesta ett roligt och säkert nöje, och för att det ska fortsätta vara det finns det några saker att tänka på. För det finns tyvärr flera stora problem som kan drabba dig som spelar för nöjes skull. Du kan bli stressad om du märker att du har förlorat pengar, vilket kan leda till att du försöker “vinna tillbaka” dina förluster. Detta är ett misstag som många gör, och för att undvika att du påverkas negativt av eventuella förluster måste du se till att du bara spelar för pengar som du har råd att förlora. Se på spelet för vad det är: ett nöje som kostar pengar. Så fort du känner dig stressad över spelet måste du sluta. 

Det är också viktigt att hålla koll på ditt spelande så att det inte blir för mycket av det goda. För även om du har kul och njuter av tiden vid spelautomaten, kan det leda till problem i framtiden. För att göra ett självtest och utvärdera dina spelvanor kan du besöka stödlinjen.se. Tyvärr är spelberoende ett växande problem, och om du drabbas så är du långt ifrån ensam. Om du behöver mer resurser än vad Stödlinjen har att erbjuda kan du få hjälp av din Vårdcentral eller genom att ringa 1177. 

Slots och andra onlinespel är oftast ett avslappnande och roligt sätt att koppla av ifrån vardagen, och för att det ska fortsätta vara roligt att spela så är det viktigt att alltid ha full kontroll. 

Sammanfattningsvis

Slots är ett riktigt roligt och underhållande sätt för hjärnan att få koppla av från vardagen en liten stund. Men för mycket av det goda kan leda till problem, och i vissa fall stora problem. För att kunna njuta av spelandet och optimera underhållningen är det viktigt att du tänker på det här: 

  • Spela alltid demoversionen först så du har koll på alla regler och funktioner.
  • Spela aktivt under begränsade tidsperioder, och sätt inte igång automatiska insatser.
  • Spela bara för pengar som du har råd att förlora.
  • Sluta spela så fort du känner dig stressad över spelet, och försök inte vinna tillbaka dina förluster.
  • Håll koll på ditt spelande genom att testa dina spelvanor med Stödlinjens självtest.