You are currently viewing Meme-aktier: En student tjänar 110 miljoner USD

Meme-aktier: En student tjänar 110 miljoner USD

Om du inte vet vad en meme-aktie är, är det definitivt dags att du lär dig eftersom det kan ge dig stora vinster. Men det kan också bli förödande om du inte förstår vad du köper. Jack Freeman, 20 år, tjänade precis 110 miljoner dollar med meme-aktien Bed Bath & Beyond, ett företag vars aktie var på en mycket låg punkt när han köpte den, men sålde den högt efter att den hajpats på sociala medier och i chattgrupper.

Vad är en meme-aktie?

När du köper aktier från ett företag är anledningen i normala fall att du tror att de kommer att växa och skapa intäkter. Att köpa aktier betyder bokstavligt talat att du investerar i det företaget. Så varför skulle du vilja investera i en aktie som går igenom en svår tid? Det är vad folk gör när de köper meme-aktier, som Jake Freeman gjorde med Bed Bath & Beyond. Aktien hade fallit till låga 5,50 dollar per aktie och han och hans familj köpte aktier för 5 miljoner dollar. Sedan hajpade de det på sociala medier och i chattgrupper. De gjorde ett så bra jobb att alla började köpa aktien igen och den steg hela vägen till 28 dollar. Vid det laget sålde Jake hela sin andel och tjänade 110 miljoner dollar. Det är ett bra exempel på vad en meme-aktie handlar om, på den positiva sidan. Du kan köpa och sälja aktier online på FXORO.

Nackdelen – eftersom det finns en – är att du köper en aktie som är uppblåst med bara luft. Företaget går inte bra och kommer förmodligen aldrig att bli lika lönsamt som det brukade vara. Så länge köparna tror att det är värt att investera, oavsett vilka anledningar personer som Jake än får dem att tro på, så kan aktien fortsätta att stiga. Men så fort hålet visar sig faller det rasande fort och folk som placerat sina pengar i aktien kommer att förlora en del. Faktum är att Jake sålde sin andel för 28 dollar och nästa dag var den nere på 23 dollar, och dagen efter det 19,70 dollar. Och nu, fyra dagar senare, tittar vi på en hare som ligger på strax över 10 dollar.

Ett återupplivande av Meme-aktier 2022

Meme-aktier är inget modernt påfund. De har funnits på marknaden länge. Men det är sant att de var särskilt populära i somras. BBBY-aktierna var särskilt efterfrågade under den perioden. När Jake Freeman bestämde sig för att göra den här grejen trodde han att det skulle ta honom längre tid att komma dit han ville att aktien skulle vara (priset). Hans mål var att nå dit om ett halvår. Istället tog det bara lite mer än två veckor för honom.

Jake Freeman är en tillämpad matematik- och ekonomistudent vid University of Southern California. Därför vet han vad han gör. Men för personer som är nya på börsen kan det vara den sämsta idén någonsin att köpa meme-aktier. För att höja priset på dessa aktier behöver människor som Jake Freeman omedvetna köpare, så att de kan tjäna sina pengar över deras. Håll det i åtanke.