You are currently viewing Låna Pengar

Låna Pengar

Att låna pengar är inte något som nog alla har hört talats om innan. Oavsett om det är för att köpa nytt fordon eller finansiera en renovering så kan det krävas i många fall att du behöver låna pengar. Hur går man tillväga när man lånar pengar och vad ska man tänka på?

 

Ansökan
För att ta ett lån så kommer du först att vara tvungen att skicka in en ansökan till ett lån. Där skickar du då in till banken hur mycket du vill ansöka om i lån, samt hur mycket utav pengarna du vill att banken ska betala ut direkt.

 

Efter ansökan så kommer banken att genomföra en kreditprövning på dig för att se hur mycket kontant du har på banken redan, om du har heltidsanställning samt vad din månadslön är. Efter behandlingen av din ansökan så skickar banken antingen ett godkännande eller ett nekande utav lån av pengar. Om ditt lån godkänns så skickas fullständiga och detaljerade uppgifter ut via kreditavtalet.

 

Utbetalning
Utbetalningen av som du och din låntagare har kommit överens om kan skickas antingen direkt eller vid senare tillfälle, detta skiljer helt från bank till bank och när det handlar om större lån kan det ta längre tid medan om det handlar om mindre lån till tex köp av fordon så kommer utbetalningen att ske snabbare. 

 

Återbetalning
Efter det skapas en återbetalningsplan, detta kan också variera mellan olika banker. Men du kommer att behöva betala en ränta varje månad och om önskas kan man också amortera lånet varje månad. Betalningsplanen följs varje månad och dras oftast på autogiro.