Koncernen Jula växer på flera håll

Koncernen Jula växer på flera håll

Jula grundades år 1979 på gården Jultorp utanför Skara av Lars-Göran Blank. Under 2019 ökade företagets totala omsättning med cirka 17 procent jämfört med 2018. I ett pressmeddelande förklarar Julas ägare och koncernchef Karl-Johan Blank hur företaget har lyckats fortsätta nå framgångar:

– Vi tror mycket på vårt koncept med gedigna fysiska varuhus i kombination med en stark e-handel, och bra logistik. Vi har ju fördelen att ha norra Europas största lager som gått för högvarv hela sommaren. Med vår erfarenhet erbjuder vi rätt sortiment, med mycket roliga och spännande nyheter, vid rätt tidpunkt. Jag är även mycket stolt över vår personal som med stort engagemang alltid ger våra kunder ett varmt välkomnande och bra service.

Centrallagret i Skara ska byggas ut under 2020 och den 28 000 kvadratmeter stora utbyggnaden kommer att göra hela lagret drygt 178 000 kvadratmeter stort. Utbyggnaden kommer att ge 90 000 fler pallplatser. Det extra lagerutrymmet behövs eftersom Jula planerar att öppna ytterligare tio varuhus i Sverige och Norge under 2020.

Wästgöta Finans och Hööks

Jula firade 40-årsjubileum under 2019 och de inledde jubileumsåret genom att ta sig in i finansmarknaden. Genom den nya medlemmen i koncernen Wästgöta Finans erbjuder numera Jula privatlån som passar den moderna låntagaren. Ansökan om lånen görs på sidan wastgotafinans.se och liksom Jula har företaget sin bas i Skara och Skaraborg. Deras huvudkontor ligger i samma lokaler som Julas huvudkontor.

Enligt Jula Holdingkoncernens VD Joachim Frykberg ser finansmarknaden en snabb tillväxt och Wästgöta Finans erbjuder ett tryggt alternativ för den här typen av privatlån. Karl-Johan Blank har också uttalat sig om Julas nya koncernföretag:

– Med amorteringskravet har beteendet hos svenska konsumenter förändrats. Det finns en stor efterfrågan på den här typen av privatlån. Med vårt erbjudande möjliggör vi för våra kunder att exempelvis köpa sin första bostad eller genomföra sitt drömprojekt som exempelvis bygga ut eller renovera, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare och koncernchef.

Julas beslut att köpa Hööks, som liksom Jula är ett familjeföretag i grunden, är en del av Jula Holdingkoncernens långsiktiga inriktning och att köpa upp och utveckla nya samt befintliga verksamheter. Det är första gången som Jula-koncernen köper ett starkt varumärke och ett väl fungerande företag. Tidigare har de enbart fokuserat på att starta och utveckla nya verksamheter. Planen är att Jula ska fortsätta utveckla företaget och expansionen i Norden samtidigt som Höök kommer att fortsätta vara ett fristående bolag i koncernen.

 

Detta är ett artikelsamarbete.