You are currently viewing Inredning för den nya årstiden

Inredning för den nya årstiden

När det är dags för en ny årstid är det ofta så att många blir inspirerade och drömmer om att göra något nytt där hemma. Kanske handlar det om att byta gardiner, men det kan lika gärna vara att du hellre vill göra en större förändring, så som nya matstolar, eller varför inte en trevlig sängram till sovrummet, som bättre reflekterar den nya känsla som en årstidsförändring kan innebära. En förändring i vädret betyder oavsett vad du vill göra, helt enkelt nya möjligheter och du kan med fördel ta chansen att se över ditt hem då. Här får du de bästa tipsen på hur du kan tänka för att göra rätt investeringar i just ditt hem.

Tänk färganpassat

Det första du kan göra när du försöker inreda på ett sätt som passar årstiden utomhus är att tänka färganpassat. Vad varje årstid betyder för dig är naturligtvis individuellt, men ofta förknippas exempelvis hösten med rött, gult, brunt och guld. Vintern handlar till stor del om mer neutrala färger, medan våren för många innebär att man tar in i färg i sitt hem igen. Sommaren är ljus och fin i många hem. Du väljer såklart helt själv hur du vill inreda i ditt hem men om du vill komma åt känslan av en viss årstid så är detta oftast ett riktigt bra tips. 

Välj ut tre saker i varje rum

Nästa tips som är bra för alla som har en budget att förhålla sig till är att se till att man väljer ut tre inredningsdetaljer i varje rum som kan förändras. Det kan vara en kudde, en sängram eller en gardin. Det kan också vara något helt annat. Dessa kan sedan få den nyans eller det mönster som reflekterar årstiden du är på väg in i. Mer än så behövs inte för att skapa känslan av att du har förändrat hemma och att du därmed kan få ett fräschare hem, utan att behöva lägga mer pengar än nödvändigt på det hela. ”Regeln om tre” är hjälpsam eftersom undersökningar visar att detta räcker för att dina besökare också skall notera att du har investerat i att få ett trevligt hem. 

Redo att ta dig an nya utmaningar

Genom att ta hänsyn till dessa två tips kommer du att öka chansen för att du skall bli nöjd med resultatet av dina ansträngningar. Det gör det också enklare att oftare göra små förändringar som ger dig ny energi och känslan av att du trivs hemma genom hela året. Det gäller helt enkelt att dra nytta av det faktum att landet har flera årstider och att det finns en charm med alla. Allt du behöver göra är att hitta just det som du gillar och som får dig att njuta lite extra under den tid du spenderar hemma. Det är ju trots allt den plats där du skall kunna ladda batterierna inför ännu en ny dag med olika åtaganden. Då är det viktigt att se till att du trivs bra i varje rum.