You are currently viewing Hur mycket tjänar onlinebutiker på julklappar?

Hur mycket tjänar onlinebutiker på julklappar?

En av årets absolut största högtider är utan tvekan julen, och vad tänker man på då man tänker på julen? Jo, såklart att man tillsammans med släkt och familjen ska njuta av att vara tillsammans men för många är julklappar en stor självklarhet. För varje dag och vecka som går blir allting dyrare, och vi kan verkligen känna hur inflationen påverkar vårt liv. I denna artikel ska vi ta en närmare titt på hur mycket nätbutikerna egentligen tjänar under julen, men även hur du kan spara pengar genom att besöka ReviewsBird innan du lägger en beställning hos en nätbutik.

Hur mycket pengar läggs på julklappar?

Det enkla svaret är 21 miljarder kronor, det är en summa som det svenska folket lägger på julklappar. Detta är en summa som tagits fram med information från tidigare år, vilket baserar sig på att många i Sverige väljer att spendera hela 3 000 kronor på julklappar, per person. Såklart befinner sig inte alla i landet i samma ekonomiska situation och i vissa familjer har man hundratals julklappar medans många nöjer sig med att köpa en till varje person i familjen. Näthandeln växer sig allt större för varje dag som går, vilket även betyder att de allra flesta väljer att köpa sina julklappar online. Hösten och julen är en tid på året då nätbutikerna verkligen ser en markant höjning i sin försäljning, och många gör en stor del av sin julshopping under black friday och black week. Eftersom juletider är en period då det görs beställningar i mängder har vi kunnat se att många butiker väljer att ta in extrapersonal, så att de ska kunna försäkra sig om att alla kunder får sina paket innan julen. Allt fler personer har börjat köpa sina julklappar i god tid, och många nätbutiker har kunnat se att de säljer betydligt fler produkter redan i november jämfört med i december. Om man är ute efter ett jobb eller åtminstone erfarenhet inför arbetslivet är julen den perfekta tiden att jobba lite extra. 

Att tänka på inför köpet av julklappar

Många kan känna stress över sina julklappar, inte bara angående vad de ska ge bort till sina nära och kära utan de kan helt enkelt känna sig stressade eftersom de kanske inte har råd. Hur mycket man ska spendera på julklappar är egentligen helt orelevant, vissa gillar att spendera mycket pengar på sina julklappar medans andra kanske hellre vill spara pengar så att de även ska kunna njuta av ett gott julbord. Om du är en förälder och dina barn önskar sig dyra saker ska du inte stressa, det är inte logiskt på något sätt att behöva låna pengar för att köpa julklappar och detta är något som även familjens minsta kommer att förstå. 

Många föräldrar ser tyvärr en besvikelse i sina barns ögon då de inter får samma eller lika dyra julklappar som sina kompisar, men i det långa loppet kommer dina barn tacka dig att de fått växa upp i ett kärleksfullt hem. Om du känner att du är på en strängare budget i år kan du ta del av tipsen nedan. 

Så här kan du spara pengar på dina julklappar:

Köp second hand – Om man handlar på ett loppis eller second hand har man inte bara chansen att hitta unika prylar, utan man kommer att komma mycket billigare undan. Om du ska köpa saker till dina barn kan du ta med dem till en second hand butik och så kan ni tillsammans hitta något passligt. 

Laga egna julklappar – Låt kreativiteten flöda och skapa dina egna julklappar. Här kan du i princip skapa vad som helst och det kan vara allting mellan något hantverk till extra gott julgodis. En julklapp som är lagad av dina egna händer kommer vem som helst i familjen att uppskatta, och de kommer alltid att minnas att du skapade den själv. 

Läs shoppingtips och omdömen – Oavsett om det är i jultider eller inte ska du alltid komma ihåg att läsa recensioner innan du lägger en beställning. Detta kan i många fall göra så att du sparar pengar eftersom du till exempel inte lika ofta behöver göra returer, som i många fall kostar pengar. Recensioner kan du läsa inne på ReviewsBird men du kan även göra mer än så. Inne på hemsidan finns en blogg där du nu i juletider kan få riktigt användningsbara tips. Du kommer till exempel kunna lära dig mer om det traditionella julbordet, vart du ska vända dig för att köpa julklappar och vart du kan köpa den perfekta jul-outfiten.