You are currently viewing Fem fördelar med onlinekurser

Fem fördelar med onlinekurser

1. Planera din egen tid

Vi lever i ett samhälle där vi måste prioritera hur vi använder vår tid. Därför kan det vara svårt att få tiden att räcka till. När du går en onlinekurs kan du själv bestämma när du ska ägna dig åt kursarbete.

Detta blir extra praktiskt när du ska skaffa ett certifikat eller utbildningsbevis. När du jobbar inom sjukvården är tiden dyrbar. Om du kan göra en ST-kurs online, förenklar detta din vardag en hel del.

2. Plugga var du än är

Genom att du inte behöver befinna dig på plats när du genomgår utbildningen, kan du välja kurser med större frihet. Du kan också läsa in material och göra uppgifter på språng. Till exempel på bussen eller på tåget. Detta är möjligt via mobila lösningar.

Det innebär också att du kan utnyttja luckor i din dag. Tio minuters studier är kanske inte så mycket men dessa tio minuter bidrar till att du når ditt mål.

3. Större utbud av kurser

Bor du i Stockholm men kursen du vill gå genomförs av Umeå universitet? Inga problem! Utbudet du får tillgång till är större när du kan välja kurser i hela landet, oavsett var du är bosatt. Det gör att du kan välja den kurs som passar dig bäst. Särskilt med tanke på att vissa utbildningar och kurser är begränsade till särskilda skolor eller företag.

4. Lägre kostnad

Kursavgifterna för onlinekurser är generellt lägre än för kurser som kräver fysisk närvaro. Utöver det sparar du också på kringkostnader. Sådant som bränsle, biljetter, boende och mat. Du slipper förlora arbetstid eller semesterdagar.

Kursen behöver inte hållas i en annan stad för att du ska kunna spara pengar. Bara det faktum att du inte behöver ta ledigt eller lämna jobbet för några timmar gör onlinekurser till ett billigare alternativ.

5. Många olika plattformar

Det finns många vägar för att lära sig nya saker och många utbildningsgivare använder sig av digitala plattformar. Du kan hitta information, föreläsningar och instruktioner på sajter som YouTube. Fördelen med YouTube är att den sajten är gratis att använda och utbudet är stort. Nackdelen är att kvaliteten kan variera.

Det finns andra sajter som erbjuder kurser online, till exempel Skillshare. Just Skillshare är mer fokuserat på kreativa kunskaper. Grafisk design, webbdesign och andra varianter av digitala verktyg. Precis som YouTube kan dock kvaliteten variera. Du gör ditt eget val men tänk på att försäkra dig om att utbildningens kvalitet är hög.