EuroMillions betalar ut mer vinster än något annat lotteri i Europa

Hur spelar man då hos EuroMillions? Det är enkelt! Du väljer fem vanliga nummer mellan 1 till 50 och två Stjärnnummer mellan 1 till 12, men läs för säkerhets skull igenom regler och villkor först. Sedan är det bara att hoppas på att just din kombination av fem plus två nummer är de rätta! Varje rad kostar 35 kr. Desto fler nummer du prickar rätt på i dragningen ju mer pengar vinner du. Allt som krävs för att vinna är två rätt. Om du prickar fem vanliga nummer rätt och två stjärnnummer rätt vinner du jackpotten – Europas största.

Chansen för att det ska hända är höga jämfört med andra välkända europeiska lotterier, och sammanlagt finns det 13 olika vinstnivåer. Allt som allt är EuroMillons de som betalar ut flest vinster i hela Europa, varje tisdag och fredag då det är dragning. EuroMillions spelas i 13 europeiska länder. De flesta av spelarna finns i Storbritannien, Frankrike och Spanien, men även Irland, Österrike, Belgien, Luxemburg, Portugal och Schweiz är med i lotteriet. Nu kan också svenska spelare delta i dragningarna i EuroMillions, det populäraste internationella lotteriet i världen.

EuroMillions jackpot börjar på minst omkring 149 miljoner kronor. Men den kan klättra upp till ungefär 1,8 miljarder kronor, beroende på växelkurs. Eftersom vinsterna först sätts i valutan euro kan vinstsummorna variera något. Den högsta vinsten som betalas ut var på över 2 miljarder kronor.

EuroMillions har även specialdragningar, så kallade Superdraws, där jackpotten automatiskt höjs till ungefär 900 miljoner kronor. En evenemangsdragning är ganska lik en Superdraw. Ofta sätts jackpotten på ca 100 miljoner euro, oavsett hur stor jackpotten är innan dess. Den största skillnaden mellan en evenemangsdragning och en Superdraw är att i den senare så kan jackpotten fortsätta växa. En evenemangsdragning sker alltid i samband med någon form av händelse eller högtid och jackpotten kan inte växa sig större om ingen vinner. I motsats till en Superdraw så kan jackpotten i en evenemangsdragning återgå till sin tidigare summa om ingen vinner. Det bästa exemplet på en evenemangsdragning är den årliga juldragningen i EuroMillions.

Dessa siffror innebär att EuroMillions har större jackpottar än EuroJackpot och bättre jackpotchans än Lotto med Drömvinsten. I Sverige kan du köpa rader på EuroMillions online, vilket är bättre på så sätt att du inte riskerar att tappa bort din lott. Dessutom går det alltid att rätta gamla EuroMillons kuponger i efterhand för att se till så att du inte missat någon vinst! På vår hemsida är det enkelt att rätta sina lotter. Du skriver bara in dina nummer i vårt formulär, trycker på ”Rätta raden” och så ser du om just du sitter på de rätta siffrorna! Vi uppdaterar vår sida med officiella resultat så fort dragningen är över.