You are currently viewing En energideklaration kan spara dig tusenlappar

En energideklaration kan spara dig tusenlappar

Att man kan spara tusenlappar på en energideklaration är det inte alla som vet. Det låter kanske mycket men det är faktiskt sant! En energideklaration är en dokumentation som visar hur mycket energi ett hus förbrukar. Ju mindre energi ett hus förbrukar, desto mindre pengar behöver man betala i energiskatt. Därför kan det vara värt att göra en energideklaration.

Vad är en energideklaration?

En energideklaration är ett dokument som visar hur mycket energi ett hus förbrukar. Den innehåller information om husets storlek, isolering, uppvärmning och ventilation. Den ger även en beräkning av hur mycket energi huset förbrukar per kvadratmeter och per person. Energideklarationen är ett viktigt verktyg för att hitta energisparande åtgärder i huset.

Några exempel på energisparande åtgärder som kan anges i en energideklaration är:
– Att installera effektivare uppvärmning, ventilation och belysning
– Att byta till energieffektiva vitvaror och apparater
– Att täta luckor och sprickor i huset för att minska energitapp

Varför är det viktigt att göra en energideklaration?

En energideklaration är ett dokument som visar hur mycket energi ett hus förbrukar. Energideklarationen är viktig för flera olika skäl. För det första så hjälper den oss att se hur mycket energi vi använder, och detta kan vara användbart när vi vill minska vår energiförbrukning. Dessutom så är det bra att ha koll på hur mycket energi vi faktiskt har i huset, så att vi inte riskerar att gå tom för energi under en längre period. En energideklaration är alltså både användbar och viktig, och alla husägare borde ha en.

Så här minskar du din bostadsenergi- och miljöpåverkan

Det finns flera enkla sätt att minska sin bostadsenergi- och miljöpåverkan. En av de enklaste sakerna du kan göra är att installera energisparlampor i alla rum. Dessa lampor använder mindre energi än vanliga glödlampor, och de håller också längre. Ett annat tips är att dra ner värmen några grader på vintern, och upp värmen några grader på sommaren. Detta sparar både energi och pengar, samtidigt som det minskar din bostads miljöpåverkan. Att installera solpaneler på taket kan också vara ett alternativ. Det finns många fler tips för hur man kan minska sin bostads energi- och miljöpåverkan, men dessa två är de enklaste och mest effektiva.

En energideklaration är ett dokument som visar hur mycket energi din bostad förbrukar och ger dig tips på hur du kan minska din energianvändning. Att göra en energideklaration är helt gratis och tar bara några minuter! Dessutom kan det spara dig tusenlappar varje år, så det lönar sig verkligen att göra en.