You are currently viewing Arbetsmiljön – En god affär

Arbetsmiljön – En god affär

Vill du se ökad produktivitet och arbetsglädje? Då rekommenderar vi dig att ta en titt på arbetsmiljön på ditt kontor. Du kan hitta inspiration hos Aktivmiljö.

Att lyckas som företag handlar inte alltid om hur vi jobbar, utan var. Vår analys av arbetsmiljön består av tre delar:

  • Estetisk. En vacker miljö har en positiv effekt på vårt allmänna mående. Av den anledningen har till exempel många sjukhus valt att smycka salarna med konst. Utifrån det kan vi anta att detsamma skulle gälla på våra kontor. Oavsett vad skönhet betyder för dig, är det alltid lättare att jobba vid ett välorganiserat skrivbord.
  • Social. Vi tillbringar trots allt en stor del av vår vakna tid på jobbet, vare sig vi vill eller ej. Hur bra vi trivs i vår arbetsgrupp kan ha direkta följder för vår prestation. Har du exempelvis en dålig relation till din chef lär du inte fråga denna om råd, och gör därmed fler misstag som i slutändan påverkar företagets inkomst. God gemenskap bland kollegor främjar samarbetet.
  • Ergonomisk. Har du friska medarbetare slipper du belastas av andras sjukskrivningar. Tyvärr sliter kontorsarbete, som ofta är monotont, ut kroppen på lång sikt. Det vill säga, om du inte har omväxlande uppgifter utan endast sitter vid en dator. Om så är fallet kan du ändå motverka skador med ergonomiskt utformade kontorsmöbler.

Framtidens arbetsplats

Att driva ett företag ska inte bara handla om att producera på samma sätt dag ut och dag in. De flesta av oss började inte involvera oss i näringslivet för att fortsätta i samma spår som alla andra. Tvärtom så anser vi att vår uppgift är att skapa innovativa lösningar, som hela samhället tjänar på. Alltför många företag fokuserar idag på kortsiktiga lösningar i jakt på snabba pengar.

Vi söker snarare efter en stabil och långsiktigt hållbar utveckling. Vi anser inte att en sådan värdegrund behöver en motsättning för ett framgångsrikt företag. Tack vare ny forskning vet vi att våra känningar varit korrekta. En god arbetsmiljö bidrar även till ekonomisk framgång. Du skapar dig hälsosamma anställda som kan jobba kvar i många år. Om du avlönar någon som verkligen kan sitt jobb får du garanterat igen tiden du skulle behövt lägga på att lära upp en ny person.

Inreda kontoret

För att återkoppla till det rent estetiska i arbetsmiljön tycker vi du ska satsa på matchande, enhetliga färger och inredning. Var inte rädd för att ta ut svängarna lite, de flesta vill inte jobba i en helt klinisk arbetsmiljö.

Ha gärna en mötesplats, som ett fikarum, där kollegor kan träffas över en kopp kaffe.