You are currently viewing Är du hellre hemma och spelar video slots än går till jobbet? – Så här kan du byta karriär och börja tycka om ditt jobb igen

Är du hellre hemma och spelar video slots än går till jobbet? – Så här kan du byta karriär och börja tycka om ditt jobb igen

Många trivs inte med sitt jobb eller sin vardag. Och ja, vi måste alla jobba för att kunna försörja oss och klara oss, men det betyder inte att vi måste ha ett jobb som vi inte trivas med. Att från en dag till en annan göra valet att byta karriär är långt ifrån enkelt, men här tar vi oss en titt på varför det kan vara värt att byta karriär. 

Den repetitiva vardagen 

Klockan ringer samma tid varje morgon, kaffet kokas och man sätter sig i bilen. Efter de åtta timmarna spenderats på kontoret åker man hem, tillreder en tråkig middag och lägger sig i soffan för att spela video slots. Vissa mår bra av att ha en repetitiv vardag eftersom det ger en viss bekvämlighet, men om du känner igen dig i detta ekorrhjul kan det vara ett tecken på att du bör byta jobb eller hitta på roligare fritidsaktiviteter. 

Det händer enkelt att man blir olycklig och börjar ogilla sitt liv om alla dagar ser likadana ut. Men som tur är har man alltid chans att göra en förändring, förutsatt att man själv vill det. 

Våga byta karriär

Antingen är man trött på sitt nuvarande jobb, eller så drömmer man om en helt annan karriär. Att faktiskt ta modet till sig och våga byta karriär mitt i livet kan kännas som ett stort och skrämmande steg. Men det är värt det i det långa loppet. 

Förr i tiden var det betydligt mer vanligt att man stannade i samma bransch under hela sitt långa yrkesliv. Dock befinner vi oss inte alls i samma situation idag och många har faktiskt gjort flera karriärsbyten under sitt liv. Det är varken konstigt eller ovanligt att man vill byta karriär, utan det kommer bara att gynna dig och din lycka. 

En orsak till varför många inte vågar lämna sin nuvarande position är att de känner en ekonomisk trygghet med sin lön. Visst kan det vara så, men man kan även försöka arbeta runt detta genom att antingen ansöka om ett omställningspaket, eller ha ett nytt jobb på G innan man faktiskt säger upp sig. 

Alla ska ha rätten av att trivas och vara nöjda både på jobbet, men även under fritiden. Om du känner att du redan länge stått och stampat på samma ställe är det faktiskt dags att ta tjuren vid hornen och byta karriär. 

En givande fritid

Det är lika viktigt att ha ett givande jobb som en givande fritid. Så kom ihåg att du ska ägna din fritid åt saker som du tycker om, oavsett om det handlar om video slots eller brottning.