You are currently viewing Är det nästa produkt att investera i inom hälsa och hudvård?

Är det nästa produkt att investera i inom hälsa och hudvård?

Under de senaste åren så har hälsa- och hudvård produkter fått allt större utrymme. Det är ett område som konstant utvecklas och det verkar som om fler och fler blir intresserade av denna typ av produkter som är till för både huden och hälsan. Krämer, syror, toner och vitaminer är bara några typer av produkter som det snackas högt om, men vad är då det senaste i raden? Jo, det är nämligen cbd-olja. 

Det är inte säkert att man tidigare hört om denna cbd-olja. Cbd-olja skiljer sig en del från andra oljor som man hör talas om inom hälsa och hudvård. Men vad är det då för olja? Cbd-olja är vad man skulle kunna kalla för den senaste trenden inom hälsa- och hudvård. Cbd-olja kallas även för cannabisolja, men i motsats till vad man först tror när man hör ordet cannabisolja så är det inte så att man blir hög av denna olja. 

Cbd-olja är nämligen lagit att köpa i Sverige och går att hitta på ett flertal sidor. Det är för att även om cbd-olja också kallas för cannabisolja så innehåller det inte den substansen som ger psykoaktiva effekter, alltså THC, vilket är den substansen i cannabis som ger rus. Utan cbd-olja används inte för att få rus utan för att boosta hud och kropp. 

Olja både för huden och för hälsan

Som med all hälsa och hudvård så ska produkten ha en viss typ av effekt på kroppen eller huden. Vad gäller cbd-olja så tror forskare att det har en effekt på kroppen genom att de exempelvis kan hjälpa till att reglera balansen i kroppens immunförsvar och hjälpa till med ämnesomsättning. Cbd-olja är någonting som används bland annat för att minska smärta och hjälpa till med sömnen. Det är således en del som ser på det som ett hjälpmedel vid exempelvis stress. Det är dock inte något mirakelmedel men ett sätt att hjälpa kroppen på. 

En av de viktigaste sakerna vad gäller cbd-olja är dock att om den ska vara laglig att köpa och sälja i Sverige så får den inte innehålla någon substans överhuvudtaget av den delen av cannabisväxten som påverkar hjärnan med rus, alltså THC extraktet. Om man är intresserad av att köpa eller investera i cbd-olja är detta således en viktig grej att kolla upp innan man går in i det. 

Som med all hälsa och hudvård är det även viktigt att komma ihåg att det allt som oftast tar tid att få den önskade effekten. På samma sätt som en acnebehandling inte ger effekt över en natt så gör troligtvis inte cbd-olja det heller.