Butiken där hjärtat klappar för mat

Östenssons är ett företag som växer på en redan hårt konkurrensutsatt livsmedelsmarknad. Med ett enkelt och jordnära koncept vinner de kundernas gillande. En företagsidé som startade 1963 och som håller än i dag: ordning och reda, fräscht och en butik där allting fungerar. Det handlar om sådana enkla saker men ack så viktiga som att hålla koll på att bäst före datumet håller, alla varor finns hemma och rätt sortiment till rätt kund.

Läs mer om artikeln Butiken där hjärtat klappar för mat
Karina och Håkan Lindblad är ägare till Östenssons livsmedel. Karinas pappa startade företaget i Motala. Först som föreståndare i en livsmedelsbutik och sedan förvärvade han den och förvandlade den till en av de första snabbköpsbutikerna.

Nya recept som bär frukt

Brunneby Musteri är ett gammalt genuint familjeföretag, hela 75 år med stolta traditioner som har gått i arv inom familjen. Men här vilar man inte på några gamla lagrar utan hela tiden fångar man upp trender och nyheter inom musteribranschen.

Läs mer om artikeln Nya recept som bär frukt
Gunnar Kjellin, vd på Brunneby Musteri, visar sin senaste produkt Ginger Ale.

Ett ölbryggeri med idéer på lager

Centralbryggeriet i Östra Malmskogen, Linköping har på kort tid lyckats att skapa ett framgångskoncept inom bryggeribranschen. Konkurrensen är stenhård. Då man startade 2013 fanns cirka 100 bryggerier, idag finns 300. Nu fångar man upp trender och nyheter inom musteribranschen.