Vem sätter upp hinder för dig? Sätter någon upp hindren eller sätter du upp hindren själv? Oftast är det sistnämnda – du sätter upp hindren åt dig själv. ”Det där kan inte jag göra”, ”Det vet jag inte hur jag ska lösa” är exempel på sätt att sätta upp egna hinder.
Tillbaka till bilden på katten. Den har inte tidigare hoppat över eller gått åt sidan för att ta sig ur kattlådan, så katten har inte den erfarenheten att luta sig tillbaka på när den ska lösa sitt hinder. Att inte ha erfarenhet är ett hinder i sig själv. Kan det finnas någon i din omgivning som har erfarenhet, som kan hjälpa dig genom att delge dig sina erfarenheter till dig så att du kan hjälpa dig själv med ditt hinder? Eller som pratat med någon så att du får andra perspektiv på ditt hinder. Du kan vid första anblicken tro att ditt hinder är såååå stort, men med hjälp att få lite perspektiv, är hindret inte så stort – det är klart hanterbart för dig.
Det kan även finnas likande hinder som du har hanterat tidigare. Vad för erfarenheter har du fått från hur du hanterade dina hinder då? Vad kan du dra för nytta av de tillfällen, som kan hjälpa dig att komma förbi detta hinder du nu bearbetar?
Du kan också tänka som Pippi Långstrump ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert”.
Fundera på hur du vill hantera dina hinder under 2019. Berätta gärna för mig nästa gång vi träffas – ”Så här gjorde jag när jag hanterade detta hinder…”
Tidigare publicerat i Affärsstaden 02 – 2019
[one_half last=”no”]
Mikael Laweby
Koching AB.
Mikael är utbildad och certifierad coach inom ICF, International Coach Federation samt certifierad karriärcoach hos NewStart. Mikael coachar de som funderar på sin egna karriärutveckling eller de som är i omställning från sin nuvarande arbetsgivare.
[/one_half]
[one_half last=”yes”]
[/one_half]