Vinnarna av Luxery Travelguide Awards är föremål för stränga bedömningskriterier, som utförs av interna proffs som regelbundet åker runt i Europa och besöker och värderar välrenommerade hotell. Detta säkerställer endast att de mest hotell tar hem dessa prestigefyllda utmärkelser varje år. Familjen Milton har drivit restaurang- och hotellverksamhet i fyra generationer, varav de senaste 30 åren i Vadstena. Deras verksamhet Vadstena Klosterhotel bedrivs i Sveriges äldsta profana byggnader från 1200-talet, som i historien tjänat som både kungligt palats och kloster åt den heliga Birgitta. Varje rum är ombonat och tidsenligtinrett med byggnadens karaktär och munkarnas vinkällare i klostret tjänar än idag som vinkällare på hotellet. Förra året utökade man dessutom med en spaanläggning som knyter väl an till historien. Vadstena var på 1500-talet en känd rekreationsort i Sverige och dessutom i samma byggnader.

Spachef Sofia Lindholm är både överraskad och glad över utmärkelsen. På frågan om varför hon tror att just Vadstena Klosterhotels SPA har vunnit detta pris uttrycker hon sig såhär.

– Vi utmärker oss genom att vara små i ett stort sammanhang. Det ger oss möjligheten att ha en hög servicenivå och rikligt utbud under veckans alla dagar. Vårt SPA är lite mindre och hemtrevligt, med sköna platser för vila, utan trängsel- och vi har lyxen att kunna erbjuda långa sköna behandlingar av mycket välutbildade terapeuter oavsett när man kommer till oss. Det är viktigt för oss att det finns möjlighet till avkoppling och vila oavsett om man besöker oss en onsdag under lågsäsong, eller en lördag mitt i säsongens topp. Hos oss kan man känna sig som hemma, man kan lufsa runt i badrocken och själv ta för sig i köket precis som om det var en lyxig söndagsmorgon hemma på landet- och luta sig tillbaka vid brasan i vilrummet, ett av de rum som är bevarade sedan byggnaden var en privatbostad. Vårt spa är byggt i ett hem, och det känns i hela atmosfären hos oss. I allt från doften av nybryggt kaffe i köket, till det hembakade brödet, värdskapet av våra hjälpsamma värdinnor och inte minst, i möjligheten av att bara vara- på gästens villkor. Målet med en pilgrimsresa är att komma hem- och det kan man göra till oss.

Tilläggas bör också att Vadstena Klosterhotel nyss vann pris för ”bästa kök 2016” och ”årets nyhet 2016” bland alla SPA-hotell i Sverige.

– Det är vi naturligtvis jätteglada över säger en stolt Matilda Milton som framhåller sin duktiga personal som största anledningen till det prisregn som nu duggar tätt över Vadstena Klosterhotel.

 

Källa: www.smultronstallen.se