fastighetsägarna i Norrköping rustar kontors och affärslokaler. Det är inte bara 40-års jubilerande Linden köpcentrum som får en uppfräschning. Castellum påbörjade en större ombyggnad av Spiran förra året, och nu tillkännager man dom första nya kontrakten med inflyttning första kvartalet 2018.

Spiran i Norrköping får nytt liv

Nu har de första hyreskontrakten tecknats i Spiran, det gamla bankhuset mitt i Norrköpings city som nu genomgår en stor förvandling.

– Framtiden är ljus för vår nya kronjuvel här i vår härliga stad, säger Cecilia S Aldén, affärsområdeschef i fastighetsbolaget Castellum i Norrköping som äger och förvaltar Spiran. Det här är ett stadsutvecklingsprojekt som inte kommer att undgå någon.

Första hyresgästen att signera ett kontrakt blev Aditro Shared Services som flyttar in under första kvartalet 2018. Espresso House, som redan finns i fastigheten, kommer att utöka sin yta och öppnar dörrarna till sin nya flag store i början av nästa år. Hyresbostäder ser möjligheterna med det centrala läget och satsar på ett nytt framtidskoncept där man kommer att promota sina kommande bostadsprojekt i ett nyöppnat showroom.

– Vi för också diskussioner kring ett spännande koncept för den planerade restauranglokalen i hörnet Prästgatan/Gamla Rådstugan – en öppen yta med stora möjligheter, säger Cecilia S Aldén.

På kontorssidan finns en avsiktsförklaring med ytterligare en hyresgäst avseende två hela kontorsplan och Aldén ser en tydlig trend:

– Företagens syn på kontorslokaler har förändrats, säger hon. I dag är det inte bara ett kontor man letar efter – utan en helhetslösning där företagens största tillgång, personalen, får större utrymme. Det är en utveckling vi inspireras av.

Totalt omfattar fastigheten 7 600 kvadratmeter. En övergripande tanke i förnyelsen är att addera mycket glas och kopparplåt. Det blir även en ny entré samt ett utanpåliggande trapphus i glas mot Prästgatan och den prisbelönta Hörsalsparken.

Spirans hyresgäster får tillgång till en gemensam konferensanläggning högst upp i huset, en takterrass och cykelparkering.

Sammantaget har vi lagt stort fokus på detaljer och smarta lösningar, säger Cecilia S Aldén. Spiran kommer på många sätt att uppfattas som en ny fastighet.

 

Källa: www.castellum.se