2014 har varit ett år av negativa nyheter omkring utvecklingen i Ryssland. Konflikter, sanktioner, fallande oljepris, inflation och sjunkande rubelkurs har satt sin prägel på rapporteringen. Samtidigt är Ryssland en stor och viktig närmarknad för många svenska företag. Vad händer? Vad ligger i korten för 2015, och vad kan det innebära för mitt företag? Möt våra initierade gäster som ger sin syn på risker och möjligheter i landet. Passa på att bredda ditt nätverk gällande Ryssland, och ta chansen att få svar på just dina frågor kring utvecklingen.

Program
◦ Lina Kamara, Kommerskollegium ”EU:s sanktioner mot Ryssland”
◦ Andreas Giallourakis, Business Sweden ”Ryssland, kris eller möjlighet”
◦ Anders Samuelsson, Raiffeisen ”Går det fortfarande att finansiera sina affärer i Ryssland?”Frågor och diskussion med talarna
Talare
– Lina Kamara, Utredare Enheten för EU:s inre marknad hos Kommerskollegium som är Sveriges myndighet för utrikeshandel.
– Andreas Giallourakis, tf handelssekreterare Ryssland/kontorschef i St Petersburg. Andreas är stationerad i Moskva och har tidigare även arbetat för SEB i Ryssland. Han har en praktisk erfarenhet av marknaden och svenska företags förutsättningar för affärer i olika branscher.
– Anders Samuelsson, Representative Raiffeisen Nordic Countries. Efter att ha bott och verkat i Ryssland under fem år har Anders god insikt och erfarenhet av landet både som marknad och ekonomi.
Arrangörer
Seminarierna är samarrangemang mellan Östsvenska Handelskammaren, Business Sweden, Raiffeisen Bank International och Kommerskollegium.
Alla presentationer ges på svenska.
Kaffe, the, vatten och smörgås serveras.
Välkommen!
2015-01-28
Tid: 14:30 – 16:00
Adress: Cleantech Park, Gjuterigatan 1
Ort: LinköpingKälla: www.ostsvenskahandelskammaren.se/