Linköping City Airport har under 2014 haft ett strålande år med en passagerarökning på hela 30 % jämfört med 2013. Vi kan dessutom konstatera att den magiska gränsen på 150 000 passagerare passerades i fjol.

 

En stor anledning till ökningen beror på att SAS under våren började trafikera flygplatsen samt att KLM som funnits sedan tidigare, fortsätter att växa kraftigt. Människor i regionen har sett fördelarna med att flyga från Linköping och att de med en mellanlandning i Amsterdam eller Köpenhamn når hela världen till konkurrenskraftiga biljettpriser.

– Det är positivt för både Linköping och regionen att det finns så god tillgång till förbindelser ut i världen genom flygplatsen. Det är ett tecken på att staden växer som knutpunkt för kommunikationer och det bådar gott inför stadens framtida utveckling, säger Lena Micko, Kommunstyrelsens ordförande (s) i Linköpings Kommun.

– Det är fantastiskt roligt att fler och fler, både affärsresenärer och privatresenärer, upptäcker hur bekvämt och smidigt det är att flyga från Linköping. Nu kan man t ex flyga från Linköping till London med SAS via Kastrup på under 4 timmar, säger en stolt Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport, och hälsar både gamla och nya resenärer välkomna till flygplatsen under 2015.