– Vi i styrelsen är glada och mycket nöjda med att Magnus Nilsson vill ta vd-rollen för både Upplev Norrköping och Louis De Geer konsert- och kongress. Magnus är en person med lång och bred erfarenhet inom olika delar av besöksnäringen. Efter många år på olika platser i Sverige och utomlands har han en lång erfarenhet och ett brett kontaktnät. Att Magnus är känd och ett omtyckt ansikte är självklart ytterligare en fördel, säger Reidar Svedahl styrelseordförande Upplev Norrköping.

Magnus Nilsson tillträder som vd för Upplev Norrköping

Upplev Norrköping AB har till uppgift att i samverkan med näringslivet utveckla besöksnäringen i Norrköping. Bolaget ska marknadsföra och medverka i utvecklingen av Norrköping som turist-, evenemangs- och mötesstad. Vad gäller bolagsstrukturen kommer den att vara oförändrad. Magnus kommer att vara vd för båda bolagen och de kommer även fortsättningsvis vara dotterbolag till Norrköping Rådhus AB.

Magnus har lång erfarenhet inom detta och han har tidigare varit vd på Gustavsvik Resorts och Kolmårdens djurpark. Under tolv år har han dessutom varit ordförande i Svensk Turism och vice ordförande i Visit Sweden.

– Upplev Norrköping är nationellt kända för sitt arbete med att utveckla Norrköping som turist-, evenemangs- och destinationsbolag både nationellt och internationellt. Mitt mål är att fortsätta driva och utveckla bolaget i samma goda anda i nära samarbete med näringslivet och kommunen, säger Magnus Nilsson.

Magnus Nilsson kommer att tillträda posten som vd 1 januari 2017, då nuvarande vd Stefan Papangelis lämnar sitt uppdrag.

 

Källa:www.norrkoping.se