Jenny Jansson har utsetts till ny fondchef för Almi Invests fond Östra Mellansverige. Hon har arbetat på Almi Invest sedan 2009, de senaste åren som Investment Manager i Linköping. Jenny Jansson tillträder sin nya tjänst omgående.

Jenny Jansson ny fondchef på Almi Invest

Jenny Jansson, 34 år, rekryterades till Almi Invest (dåvarande Innovationsbron) 2009 och blev Investment Manager vid Almi Invests Stockholmsfond 2011. I fjol gick hon över till fonden Östra Mellansverige med placering i Linköping.

Nu har hon, efter en extern rekryteringsprocess, utsetts till ny Fund Manager för fonden Östra Mellansverige.

– Jag är hedrad över att få förtroendet att leda teamet och fonden framåt! Östra Mellansverige har historiskt sett investerat i bra bolag och levererat bra exits. Min ambition är att fortsätta hålla denna nivå då jag vet att vi har en stark region med spännande teknikbolag, som har en stor potential, säger Jenny Jansson.

Almi Invests fond Östra Mellansverige förvaltar totalt ca 350 miljoner kronor och har de senaste åren gjort flera lyckosamma exits, bland annat i Simplygon, Neo Technology och Dapresy.

– Jag är väldigt glad över att Jenny tar rollen som Fund Manager i Östra Mellansverige, säger Almi Invests vd Mikael Karlsson. Hon har mångårig investeringserfarenhet och med hennes driv och affärssinne ser jag fram mot att få fortsätta att arbeta tillsammans.

Källa: www.almiinvest.se