Imafor, Againity, Voysys, Rayspace och Sibship. Det är bolagen från Norrköping som nu får dela på ca 500,000 kronor från Norrköping Science Park i form av mjuka lån. Medlen kommer till en början från Sparbanksstiftelsen Alfa som delar ut pengar till innovativa miljöer med syfte att främja näringslivet.

Tack vare bidraget från Alfafonden fick vi chansen att visa vad vår mjukvara kunde leverera baserat på en professionell 360-kamera. Vi har också kunnat visa upp oss för branschen på NAB i Las Vegas där vår mjukvara gjorde stor succé, säger Magnus Persson, VD på Voysys.

Utöver Voysys har följande bolag fått del av pengarna:

  • Imafor – Utvecklar en teknik för att med hjälp av värmekameror och algoritmer automatiskt kunna identifiera personer med feber på flygplatser.
  • Againity – Har tagit fram och säljer en produkt som konverterar spillvärme till användbar värme.
  • Rayspace – Har utvecklat en teknik för att fånga in olika materials egenskaper och hur de reagerar i olika ljusförutsättningar. (Baserat på forskning från Linköpings universitet.)
  • Sibship – Arbetar med att ta fram ett miljövänligt och mer ergonomiskt mensskydd.

Dessa bolag är i ett relativt tidigt skede med intressant teknikutveckling. Här finns en lucka i strukturen kring kapitalanskaffning då risken i bolagen är relativt hög fortfarande. Genom att använda dessa pengar till såddfinansiering så hjälper det bolagen att komma snabbare framåt, säger Jonas Jalvér, VD på Norrköping Science Park som i samarbete med Swedbank Norrköping delar ut pengarna.

 

källa:www.nosp.se

Fotograf: Crelle