Linköpingsbolaget Edeva, mest kända för sitt dynamiska farthinder Actibump, har fått en order från Australien. Det är Curtin University i Perth som beställt Actibumpsystem till sitt campus för att skapa en säkrare och tryggare trafikmiljö med god framkomlighet.

Edeva får order från Australien

– Det känns otroligt kul med en första exportorder, säger vd David Eskilsson. Vårt system har fått uppmärksamhet världen över under det senaste året och det har genererat en hel del förfrågningar från nästan alla världsdelar. Vi för diskussioner med företag, kommuner och regioner världen över, berättar David.

Christian Ottosson ansvarar för installation och drift.

– Eftersom systemen är uppkopplade och övervakningen är automatiserad kan vi leverera vart som helst i världen. Det krävs inte så stor insats på plats så vi kan utbilda de som ska hantera systemen när de är installerade.

Det finns i dagsläget 30 Actibump-enheter installerade i Sverige, i Malmö, Linköping, Västerås, Helsingborg, Uppsala och i betalstationen på Öresundsbron.

– De 30 enheter vi har installerade i Sverige visar att Actibump är ett robust system som skapar säkra trafikflöden, säger David. Det ska bli spännande att se var i världen nästa affär blir, avslutar han.

Om Actibump:

Actibump är ett dynamiskt farthinder som bara är ett farthinder för den som kör för fort. Det innebär att till exempel bussar kan köra över det i den skyltade hastigheten utan obehag.

Om företaget:

Edeva erbjuder produkter och tjänster som hjälper kunderna att skapa tillgängliga, trygga och säkra trafikmiljöer. Företaget arbetar nationellt och internationellt med kommuner, städer, offentliga myndigheter, universitet, vägtullstationer, logistikcenter, industrier, hamnar och flygplatser. Bolaget grundades år 2009 i Linköping.

 

källa: www.edeva.se