You are currently viewing Pia Carlgren ny näringslivsdirektör i Linköping
Pia Carlgren, ny näringslivsdirektör i Linköping. Foto: Claes Lundkvist/Linköpings kommun

Pia Carlgren ny näringslivsdirektör i Linköping

Pia Carlgren ny näringslivsdirektör i Linköping

Pia Carlgren har lång erfarenhet från Linköpings och regionens näringsliv. Hon kommer närmast från Länsförsäkringar Östgöta där hon ingått i ledningsgruppen som chef för Kommunikation och Utveckling. Därförinnan var hon t f vd för Östsvenska Handelskammaren och innan dess drev hon kommunikationsbyrån Gnistra Kommunikation.

– Det känns spännande och stimulerande att jobba i en stad och kommun med så stort framtidsfokus. Jag ser mycket fram emot att stärka och utveckla samarbetet med näringslivet, men också att hitta och bana väg för nya etableringar. Linköping är attraktivt och vi ska ta en ännu tydligare nationell position, säger Pia Carlgren.

Som näringslivsdirektör kommer Pia Carlgren ingå i kommunledningsförvaltningen och arbeta på uppdrag av kommunstyrelsen och kommundirektören.

– Vi arbetar redan med att fördjupa dialogen med näringslivet. Med en näringslivsdirektör i kommunledningen stärker vi det strategiska arbetet och ger näringslivsfrågorna en ännu mer central plats i kommunen, säger kommundirektör Paul Håkansson.

Pia Carlgren tillträder sin tjänst  20 april.

 

Foto: Claes Lundkvist/Linköpings kommun

Källa: www.linkoping.se