You are currently viewing Johan Rydberg ny vd för Cleantech Östergötland
Johan Rydberg ny vd för Cleantech Östergötland

Johan Rydberg ny vd för Cleantech Östergötland

Johan Rydberg ny vd för Cleantech Östergötland

– Vi är glada över att ha rekryterat en vd med en gedigen affärsbakgrund inom miljöteknik. Vår målsättning är att erbjuda regionens miljöteknikföretag en stabil och långsiktig plattform som skapar ännu bättre förutsättningar för samverkan och affärsmöjligheter. Anställningen av Johan Rydberg ger oss goda förutsättningar att göra just detta, säger Karin Varverud, delägare i Energifabriken och tillförordnad styrelseordförande för Cleantech Östergötland.

Johan Rydberg har sedan 2016 varit verkställande direktör på Econova och dessförinnan affärsområdes- och marknadschef i samma bolag. Rydberg har under senare år följt utvecklingen inom hållbarhetsområdet med stort intresse.

– Min ambition är att utveckla och förstärka den kapacitet som finns samlad hos regionens miljöteknikföretag. Jag ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar skapa förutsättningar för hållbar tillväxt lokalt och globalt, säger Johan Rydberg.

Verksamheten i Cleantech Östergötland finansieras av medlemsföretagen, Sankt Kors och Region Östergötland. Region Östergötland ser en potential att öka regionens tillväxt inom miljöteknik. För Sankt Kors är rekryteringen av Johan Rydberg ett led i ett större arbete med att utveckla miljöer för tillväxt.

– Sankt Kors kommer att satsa stort på att utveckla attraktiva miljöer för miljöteknikföretag, framförallt i samband med utvecklingen av Ebbepark. Johan Rydberg kommer att vara en viktig spelare för att förverkliga vår och Region Östergötlands vision om ett starkt miljöteknikkluster, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors.

Johan Rydberg tillträder tjänsten som vd för Cleantech Östergötland den 24 maj då han tar över från Malin Forsgren, seniorkonsult på 2050, som på ett framgångsrikt sätt drivit arbetet sedan 2015.

Källa: www.cleantechostergotland.se

Foto: Björn Lisinski