You are currently viewing Zonterapi och healing med Viola
Jag behandlar för att ge avkoppling och för att boosta kroppen med energi. Zonterapi och healing frigör energiflöden i kroppen så att den får möjlighet att läka sig själv, berättar Viola Rundström. Foto: Björn Lisinski

Zonterapi och healing med Viola

När Viola Rundström själv gick in i väggen fick hon hjälp av alternativvården att återhämta sig – och utbildade sig sedan inom zonterapi och healing.
Nu brinner hon för att hjälpa andra människor med olika former av besvär – 75-åringen driver en egen praktik i ­Linköping och har inga planer att pensionera sig.

Under sitt tidigare yrkesliv har Viola ­Rundström till stor del arbetat inom hudvård, samt drivit en egen auktionsfirma och möbelrenovering tillsammans med förre maken.
Under en hektisk period blev det för mycket och hon brände ut sig ordentligt.
– Jag sökte hjälp från sjukvården, men det här var ju över 30 år sedan och jag fick ingen bra sådan. I stället letade jag upp olika former av behandlingar inom alternativvården – som exempelvis ­akupunktur. Och den gjorde att jag ­mådde mycket bättre, berättar Viola.

Hon kom även i kontakt med zon­terapi och healing – något som skulle visa sig betyda mycket för hennes välmående.
– På den tiden var utbudet väldigt dåligt när det gäller zonterapi. Minns att jag besökte en kvinna i Boxholm som hade en mottagning och kände direkt att det var min grej. Om det kunde hjälpa mig skulle det också kunna hjälpa många andra människor med olika typer av problem och besvär.

Viola började att studera olika utbildningar och kurser inom både zonterapi och healing – något hon kontinuerligt fortsatt med för att hela tiden uppdatera sig.
– I början när jag hade annat jobb till vardags tog jag emot vänner och ­bekanta på fritiden och behandlade dem. Det kan hjälpa mot allt från ­psykiska åkommor som ångest och utbrändhet – till fysiska besvär i kroppen.

Men det dröjde fram tills Viola ­avslutat sin sista anställning, som ­arbetsledare inom serviceyrket, innan hon startade en egen praktik.
Då hade 65-årsdagen redan passerats – men några tankar på att gå i pension fanns inte.
– Nej, jag brinner verkligen för att ­hjälpa andra och kände att jag hade ­hittat något som verkligen passar för mig. Det är både roligt, spännande och utvecklande – och ger en sådan fantastisk känsla när man ser att de som kommer till mig mår bättre.

De flesta krämpor går att behandla med zonterapi och healing.
– Det kan vara exempelvis stelhet och smärta i hela kroppen, ont i nacke, axlar, rygg, höfter och knän, huvudvärk/migrän, magont, inflammationer, nästäppa, tinnitus, känsla av energilöshet, oroskänslor, depression och allmän trötthet. Jag behandlar för att ge avkoppling och för att boosta kroppen med energi. Zonterapi och healing frigör energiflöden i kroppen så att den får möjlighet att läka sig själv. Jag kombinerar dessa terapiformer i mina behandlingar. 

Vad utmärker egentligen zonterapi och hur går en behandling till?
– Man stimulerar olika punkter under fötterna genom tryck. Varje organ i kroppen avspeglar sig i bland annat fötterna genom olika triggerpunkter. En behandling pågår oftast mellan 45 minuter och en timme.

Och vad kännetecknar healing?
– Det är en form av terapi som hjälper kroppen att balansera sina egna energier för att kunna läka sig själv, jag kompletterar alltså min zonterapi med healingenergi. Det handlar alltså om att använda sig av olika energier och handpåläggning. Ofta upplevs mer värme och att blodcirkulationen ökar. Jag utför även distanshealing. Där sitter eller ­ligger den jag hjälper bekvämt ­hemma i sin säng eller i soffan och jag utför ­behandlingen från där jag befinner mig.

Vid sidan av praktiken i centrala Linköping åker Viola runt till olika orter i Östergötland, då hon får bokningar av grupper.
– Jag brukar bland annat åka till ­Åtvidaberg, men också till bland annat Borensberg och Tjällmo där jag ­behandlat flera personer vid samma tillfälle. Finns det bara en lokal att vara i åker jag gärna i väg till platsen om det är ett sällskap på minst fyra-fem personer – då bokar jag in tid med dem var för sig, säger Viola Rundström.  

Kort om Viola Rundström

Ålder: 75 år.
Familj: Dottern Carrolin, två barnbarn.
Bor: I en lägenhet i Linköping.
Intressen: Umgås med familjen, yoga, träning, promenader och bugg.

Det här är Violas zonterapi

Startade: 2015.
Produkt/bransch: Erbjuder zonterapi och healing.
Antal anställda: 1.
Läge: Har en praktik på Djurgårdsgatan i Linköping, samt åker runt till olika orter i Östergötland vid behandlingar av grupper.

 

Text: Joakim Löwing
Foto: Björn Lisinski