You are currently viewing Så hittar du billiga resor

Så hittar du billiga resor

Det är få saker som är så lärorikt som att resa. Egentligen spelar det ingen roll om du gör det privat eller i affärssyfte. Kulturutbyten är alltid givande. Många önskar att de kunde resa mer men att ekonomin sätter stop för det. Det är förståeligt, men det finns sätt att hitta billiga resor runtom hela världen.

Utnyttja rabatter och kampanjer

Det är inte alla som vill lämna sin email-adress till företag, men att göra det just till resebolag är faktiskt klokt. De skickar regelbundet ut kampanjer om billiga resor runt om hela världen. Att utnyttja dessa erbjudanden är ett bra sätt att få ner flygpriset. Ibland har de veckor med billiga flyg runt om Skandinavien, och ibland kan du åka till flera platser i Europa eller andra delar av världen mot en låg ersättning.

Den här typen av kampanjer brukar fungera så att du måste boka inom specifika datum, och sen måste resan ske inom speciella datum för att rabatten ska gälla. Alltså gäller det att kunna vara relativt flexibel med destination och resedatum för att flyga billigt. Många tänker kanske att en resa måste vara en solsemester i två veckor. Men sanningen är att det är lika givande att åka till Edinburgh eller Baltikum över en helg.

Om du köper din flygbiljett från ett specifikt flygbolag kan du även kontrollera ifall de har samarbete med hotell dit du vill åka. I så fall är det värt att boka hotellet de samarbetar med eftersom det kan ge dig rabatt. Prenumerera på resebolagens nyhetsbrev så får du kampanjer, rabattkoder, och erbjudanden rakt in i mailen. Det går det lättare att planera i föreväg.

Jämför billiga resor och res under lågsäsong

Vill du hitta billiga resor är det viktigt att du jämför dina valmöjligheter. För att dra ner priset måste du kanske ta en något mer obekväm väg till din destination genom att mellanlanda någonstans. Om du inte tänkte vara borta så länge kan du undvika att köpa till incheckat baggage, ifall det inte skulle ingå i priset. För att göra det så billigt som möjligt måste du vara beredd att flyga mitt i veckan och under obekväma tider.

Gör lite research och ta reda på när det är som billigast att resa till en specifik destination. Det finns även olika reseforum där du kan ställa frågor om specifika resmål och hur man klarar sig billigt där.

Följ en plan och budet

Resor tenderar att bli som dyrast när man improviserar sig fram. Håll dig till en plan så mycket det går. Undvik spontana fikapauser i dyra turistområdet om du inte har budgeterat för det.