AB Göta kanalbolag är ny ägare till anrika Göta Hotell i Borensberg. Genom förvärvet skapas en komplett fastighet för anläggningen. Tidigare ägde Göta kanalbolag marken och en extern ägare byggnaden, som i sin tur arrenderade ut driften till Göta kanal hotell AB. När nu Fredrik och Karin Eklund tillsammans med Ann-Catrin Måbäck lämnar driften av Göta hotell i Borensberg så har ägaren och kanabolaget kommit överens om att kanalbolaget köper fastigheten. Med förändringen blir det bland annat enklare att säkerställa en framtida utveckling säger kanalbolaget.

 

–Det känns jättekul och viktigt att vi har förvärvat Göta Hotell, nu kan vi säkerställa att detta anrika hotell och viktiga symbol för Göta kanal utvecklas vidare, säger Anders Donlau, VD, AB Göta kanalbolag.

–Vi kommer nu att jobba intensivt med att söka nya arrendatorer till Göta Hotell och hoppas att vi har nya verksamhetsutövare på plats redan till sommarsäsongen 2016, och vi gör nu ytterligare en stor investering i Borensberg och Motala kommun för att stärka besöksnäringen längs Göta kanal, avslutar Anders Donlau.

Fakta

Göta Hotell byggdes 1908 och ligger mellan Göta kanal och Motala ström i Borensberg. Hotellet har idag 11 rum samt 2 matsalar och en uteservering. Restaurangen är omskriven i White Guide och varit ansluten till Östgötamat.

Källa: www.gotakanal.se