Erfarenhet och ny kunskap. Kan det bli bättre?
- Alla blir vi äldre. Ibland får jag en känsla av att det är något som många inte riktigt vill kännas vid. Jag har aldrig riktigt förstått det. För med ålder kommer ju sådant som man helt enkelt inte kan skaffa sig på något annat vis. Sådant som erfarenhet, till exempel. Och precis som det gäller för oss som individer så gäller det även för företag. Företag som har funnits under en längre tid har klarat förändringar i konjunkturen, tillväxt och förändring med mera. Det är värden som verkligen betyder mycket även för framtida utveckling.
Men om ett företag ska kunna leva under riktigt lång tid så krävs det även att ledarskapet klarar av att…

Senaste Nytt

Wellnox_Foto_Mirjam-Lindahl En RÅvolution som växer - Det började med en hjärtinfarkt och ett uppvaknande. Med en nybliven femtioåring som fick beskedet att hans blodkärl hade en kärlstelhet som en 85-åring och att det skulle kunna hjälpa att dricka pressad rödbeta. Och med insikten om att det faktiskt hjälpte. Thomas Sjölander och Mats Tärning fascinerades av resultatet och startade upp ett projekt med hjälp av medicine doktor Olle Haglund. Den första RÅ-rödbetsjuicen pressades, lanserades, utvärderades och företaget Wellnox Health AB såg så småningom dagens ljus.
Royne-Mercurio_Foto_Bjorn-Lisinski Mannen bakom Herregud & Co - När Royne Mercurio började teckna på sin hemsida gjorde han det som avkoppling och hoppades kunna glädja en del personer. Numera har Linköpingsbon 140 000 följare på Facebook, 90 000 på Instagram – och säljer dessutom allt från böcker och bordskalendrar till familjeplanerare och muggar med sina tänkvärda figurer. - Det här hade jag aldrig kunnat drömma om, ler han.
Arkosund_hamnkapten Hamnkaptenen lever sitt drömliv i Världens Ände - Jag ställer in GPS:en på Arkösund och får upp adress ”Världens Ände”. Och ett tag känns det som om jag är på väg dit. Den slingrande 209:an verkar kunna vara för evigt, tills den helt plötsligt tar tvärstopp vid havet. Där land övergår i vatten och där, om inte världen - så åtminstone fastland, tar slut.
Christian Berger ny vd för Östsvenska Handelskammaren Foto: Crelle Christian Berger ny vd för Östsvenska Handelskammaren - Styrelsen för Östsvenska Handelskammaren har utsett Christian Berger till ny vd. Han tillträder den 14 oktober 2019 och kommer närmast från SMHI Norrköping.
​Interspectral tar in 5 MSEK i utvecklingskapital ​Interspectral tar in fem miljoner - Visualiseringsföretaget Interspectral tar in 5 miljoner kronor för produkt och marknadsutveckling. Investeringen sker i samband med en nyemission. Det nya kapitalet skall användas för att accelerera produkt och affärsutveckling för att fortsätta växa på nya marknader.
Europakommissionen beviljar 24 miljoner i anslag till Epishine Europakommissionen beviljar 24 miljoner i anslag till Epishine - Det svenska solcellsbolaget Epishine från Linköping/Norrköping har tilldelats ett anslag på cirka 24 miljoner kronor (€2.3M) från den Europeiska kommissionen inom det extremt konkurrensutsatta programmet Horizon 2020 för små och medelstora bolag.
Johanna Palmér tar plats i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg Johanna Palmér tar plats i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg - Johanna Palmér, avgående VD för Östsvenska Handelskammaren, blir ny styrelseledamot för Fastighets AB L E Lundberg. Johanna har under sina 8 år på Östsvenska Handelskammaren mycket framgångsrikt lett och förändrat sin organisation som etablerats som en stark regional påverkanskraft och mötesplats för näringslivet.
Almedalsflyget_Foto-Peter-Nordlander Vi har två vinnare - Vi har två vinnare – Affärsstaden har tillsammans med Almedalsflyget haft en tävling där vi delar ut två flygbiljetter t.o.r. till Almedalen.
Linköping/Saab flygplats trafikleds nu på distansDärmed är den tredje svenska distansledda flygplatsen etablerad vid kontrollcentralen i Sundsvall. Linköping/Saab flygplats trafikleds nu på distans - Linköping/Saab flygplats flygtrafikleds på distans sedan torsdag 13 juni. Därmed är den tredje svenska distansledda flygplatsen etablerad vid kontrollcentralen i Sundsvall.