Erfarenhet och ny kunskap. Kan det bli bättre?
- Alla blir vi äldre. Ibland får jag en känsla av att det är något som många inte riktigt vill kännas vid. Jag har aldrig riktigt förstått det. För med ålder kommer ju sådant som man helt enkelt inte kan skaffa sig på något annat vis. Sådant som erfarenhet, till exempel. Och precis som det gäller för oss som individer så gäller det även för företag. Företag som har funnits under en längre tid har klarat förändringar i konjunkturen, tillväxt och förändring med mera. Det är värden som verkligen betyder mycket även för framtida utveckling.
Men om ett företag ska kunna leva under riktigt lång tid så krävs det även att ledarskapet klarar av att…

Senaste Nytt

Filip-Apelstav_Foto_BJORN-LISINSKI_765 Filip Apelstav – Siktar mot nya mål - – Jag trivs när jag får människor att växa och utvecklas. Att arbeta ihop i team, sträva mot samma mål och att – förstås, när man lyckats – också fira tillsammans! Orden kommer från Filip Apelstav, sedan två år bankchef på Länsförsäkringar Östgöta. Och han vet vad han pratar om. Lagandan som han själv fått uppleva under sin tid som elitspelare har satt prägel på arbetslivet efter fotbollskarriären.
StudenthusetNEON__Foto_Mirjam-Lindahl Studenternas egna hus på Campus - Det sorlar och det myllrar. På stolar och puffar, i soffor och fåtöljer sitter studenter och pratar, skrattar, diskuterar och dricker kaffe. De röda könumren på displayen över receptionsdisken tickar framåt och från högtalaranläggningen meddelas att alldeles strax börjar en föreläsning. – Precis så som vi drömde om att det skulle bli! säger universitetsarkitekt Karolina Ganhammar och blickar stolt ut över den alldeles nyinvigda Student­huset. Det är faktiskt helt otroligt.
Anders-Facks_Mattias-Sennehed_Mikael-Billemar_Foto_BjornL-Lisinski.se Representerar Kyrkan med stort K - En av de viktigaste uppgifterna som studentpastor är att finnas där som stöd och samtal åt studenter och personal. Men det finns också utrymme för nya inslag – som exempelvis Pub Existens på studentpuben Trappan i Norrköping. – Jag gillar att arbeta med unga vuxna och att yrket innebär samarbeten med olika kyrkor, säger Mattias Sennehed.
Elin_Steen Professionell pratkvarn byter bana – Elin Steen ny säljare på Affärsstaden - Elin Steen är en professionell pratkvarn med humor, energi och livsglädje som sina främsta vapen! Den 1 november börjar hon på Affärsstaden som säljare och rådgivare.
Sophia Morell, Affärsstaden Sophia Morell – ny säljare och rådgivare på Affärsstaden - Den 23 september började Sophia Morell som säljare och rådgivare på Affärsstaden.  Med en lång bakgrund inom service och kommunikation är kundrelationer något som ligger Sophia varmt om hjärtat.
- Vi har jobbat i många år med denna viktiga fråga för att få en mer jämn fördelning i styrelserummen. Det känns skönt att arbetet äntligen ger resultat, säger Jonna Hedlund, projektledare för 100-listan. Regionens bolagsstyrelser mer jämställda än tidigare - För femte året i rad har Östsvenska Handelskammaren och 100-listan genomfört en undersökning om hur det ser ut med kompetens och jämställdhet i styrelserna i regionen. Resultatet av undersökningen, som består av både en kvantitativ och en kvalitativ del, visar att det fortfarande är en snedfördelning i styrelserummen men att nu nästan var fjärde är kvinna.
bdu2pux8ztx51tj5xbyj Norrköping Airport fyller 85 år – Firar med Flygplatsens dag - Norrköping Airport som är Sveriges äldsta trafikflygplats fyller 85 år i år och firar det med Flygplatsens dag lördag 14 september kl 10-16. Det bjuds på massor med aktiviteter och möjligheter att flyga rundturer med helikopter och flygplan.
Näringslivsdirektören avslutar sitt uppdrag. Pia Carlgren slutar 30 nov Näringslivsdirektören avslutar sitt uppdrag - Pia Carlgren väljer att avsluta sitt uppdrag som näringslivsdirektör i Linköpings kommun och arbetar sin sista dag den 30 november i år.
Lundbergs startar ny avdelning för affärsutveckling. Christian Claesson Foto: Ulla-Carin Ekblom Lundbergs startar ny avdelning för affärsutveckling - Fastighets AB L E Lundberg växlar upp arbetet med affärsutveckling genom att kraftsamla med en ny funktion. Organisationsförändringen är en del av ett ökat fokus på utvecklingsfrågor kopplat till framtidens erbjudande och kundupplevelse. Christian Claesson har utsetts till affärsutvecklingschef och kommer att driva arbetet tillsammans med Elisabeth Falk Olander som går in i rollen som affärsutvecklare.