Filip Apelstav – Siktar mot nya målFilip-Apelstav_Foto_BJORN-LISINSKI_765 - – Jag trivs när jag får människor att växa och utvecklas. Att arbeta ihop i team, sträva mot samma mål och att – förstås, när man lyckats – också fira tillsammans! Orden kommer från Filip Apelstav, sedan två år bankchef på Länsförsäkringar Östgöta. Och han vet vad han pratar om. Lagandan som han själv fått uppleva under sin tid som elitspelare har satt prägel på arbetslivet efter fotbollskarriären.
– Det finns nog inget som tajtar ihop en grupp människor så mycket som att jobba hårt tillsammans och sedan…

Senaste Nytt

StudenthusetNEON__Foto_Mirjam-Lindahl Studenternas egna hus på Campus - Det sorlar och det myllrar. På stolar och puffar, i soffor och fåtöljer sitter studenter och pratar, skrattar, diskuterar och dricker kaffe. De röda könumren på displayen över receptionsdisken tickar framåt och från högtalaranläggningen meddelas att alldeles strax börjar en föreläsning. – Precis så som vi drömde om att det skulle bli! säger universitetsarkitekt Karolina Ganhammar och blickar stolt ut över den alldeles nyinvigda Student­huset. Det är faktiskt helt otroligt.
Anders-Facks_Mattias-Sennehed_Mikael-Billemar_Foto_BjornL-Lisinski.se Representerar Kyrkan med stort K - En av de viktigaste uppgifterna som studentpastor är att finnas där som stöd och samtal åt studenter och personal. Men det finns också utrymme för nya inslag – som exempelvis Pub Existens på studentpuben Trappan i Norrköping. – Jag gillar att arbeta med unga vuxna och att yrket innebär samarbeten med olika kyrkor, säger Mattias Sennehed.
Podcast-posse_Foto_Bjorn-Lisinski Det lättillgängliga men intima – Podcastkursen som tar podden vidare mot nya format - Nu är det tredje året och därmed även tredje gången som LIU ger en kurs i poddande - Podcast - ljud- gestaltning, dramaturgi och produktionsvillkor. Det är en grundkurs på halvfart som hålls på Linköpings universitet, Campus Norrköping. Vi får träffa en av de ansvariga och drivande av kursen - Annelie Norberg, och tre av poddstudenterna; Mattias som redan har gått kursen, och Klara och Karin som precis börjat den nu tredje omgången.
EuroMillions betalar ut mer vinster än något annat lotteri i Europa - Nu finns Europas största jackpot i Sverige och det är både enkelt och säkert att spela. EuroMillions erbjuder de största vinstsummorna i Europa och nu kan alltså även svenska spelare ta del och spela hos ett ombud nära dig.
Sophia Morell, Affärsstaden Sophia Morell – ny säljare och rådgivare på Affärsstaden - Den 23 september började Sophia Morell som säljare och rådgivare på Affärsstaden.  Med en lång bakgrund inom service och kommunikation är kundrelationer något som ligger Sophia varmt om hjärtat.
Från vänster: Martin Sundström och Anna Boholm Företagsservice – företagens kontaktväg till kommunen - – När ditt företag behöver kontakta kommunen är det inte alltid lätt att veta vilka du behöver prata med och i vilken ordning. Linköpings kommun ville förenkla för företag att komma i kontakt med rätt avdelning inom kommunen och på så sätt skapa bättre service för företag som startas och vill utvecklas. Resultatet blev Företagsservice.
Fredrik-Heintz_Foto_Bjorn-Lisinski Grunderna i AI - I dag använder mer eller mindre alla AI, eller Artificiell Intelligens, i någon form. Det kan vara i form av en söktjänst, en röstassistent, eller kanske en rekommendationsmotor på en streamingtjänst eller i en webbshop. För att utbilda allmänheten i vad AI handlar om så har nu LIU startat en distanskurs som heter ”Grunderna i AI”. Det är en kort kurs som ger två högskolepoäng. Vi har träffat den som är ansvarig för kursen, Fredrik Heintz, Docent i data‑ vetenskap vid Linköpings Universitet.
- Vi har jobbat i många år med denna viktiga fråga för att få en mer jämn fördelning i styrelserummen. Det känns skönt att arbetet äntligen ger resultat, säger Jonna Hedlund, projektledare för 100-listan. Regionens bolagsstyrelser mer jämställda än tidigare - För femte året i rad har Östsvenska Handelskammaren och 100-listan genomfört en undersökning om hur det ser ut med kompetens och jämställdhet i styrelserna i regionen. Resultatet av undersökningen, som består av både en kvantitativ och en kvalitativ del, visar att det fortfarande är en snedfördelning i styrelserummen men att nu nästan var fjärde är kvinna.
lead1 Bättre och starkare tillsammans - – Nu kan vi verkligen leverera; support från idé till färdigt bolag i en resa anpassad helt efter idéns tillväxt över tid. Och det är unikt! Det säger Johan Lilliecreutz, VD på LiU Holding AB som nyss flyttat samman LiU Holdings enheter LiU Invest, LiU Innovation med dotterbolagen LEAD AB, Spetsa AB och Unitalent AB i nyrenoverade lokaler på tredje våningen i Collegium i Mjärdevi.
Per-Olof Brehmer tipsar: Det finns inget generellt svar eller färdigt recept på hur man upptäcker fejknyheter, men försök att göra en egen bedömning. Vad är det för avsändare och källa – och verkar den ha för syfte? Foto: Björn Lisinski Konsten att bedöma källor - Med alla sociala mediers intåg har Fake news – fejknyheter – ökat flera gånger om. Vilka avsändare kan man egentligen lita på? Per-Olof Brehmer, vicerektor och professor på Linköpings Universitet, förklarar vad som gäller.
LikaSombärBilen Lika som bär – Tvillingarnas flyttfirma växer - Det började med två arbetslösa, men inte desto mindre driftiga Norrköpingskillar - tvillingarna Dennis och Billy Petersson som startade sin egna flyttfirma 2012. Idag omsätter firman runt 24 miljoner kronor (2018), har ett 60-tal anställda plus ett stort antal frilanspersonal och är verksamma förutom i Norrköping och Linköping nu även i Gävle. 20 fordon är i rullning hela tiden och vid behov hyr man in externa bilar.
Roxtrans_goran-hasse Problemlösare av lagring och transporter - Roxtrans är det lilla företaget med de stora resurserna. Roxtrans är både ett åkeri och lagerhotell. Företaget startades i liten skala 2006 med en kund, och i dag har de 30-40 kunder. Vi har träffat Hasse Gustafsson som äger och startade företaget, och får höra lite mer om hur det går och vad de sysslar med.
bdu2pux8ztx51tj5xbyj Norrköping Airport fyller 85 år – Firar med Flygplatsens dag - Norrköping Airport som är Sveriges äldsta trafikflygplats fyller 85 år i år och firar det med Flygplatsens dag lördag 14 september kl 10-16. Det bjuds på massor med aktiviteter och möjligheter att flyga rundturer med helikopter och flygplan.

Pressreleaser

Jobb700 Affärsstaden erbjuder en spännande säljroll med stort eget ansvar och med potential att utvecklas. - Regionens ledande affärsmagasin söker nu ytterligare säljare. Vi söker dig som har erfarenhet inom försäljning, gärna inom media och kanske till och med digital media. Vi tror att du drivs av att skapa och utveckla relationer som i förlängningen leder till affärer.
Ny affärsområdeschef hos Åhlin & Ekeroth - Johan Sedin tar Mark Ny affärsområdeschef hos Åhlin & Ekeroth – Johan Sedin tar Mark - Sedan 1 mars är Johan Sedin ny chef för affärsområde Mark hos Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Johan kommer närmast från en tjänst som Regional Key Account Manager på Tekniska Verken, en organisation han tillhört i drygt 20 år. Johan Sedin har under åren på Tekniska Verken innehaft ett antal ledande nyckelroller, bland annat som affärsområdeschef Infrateknik, fjärrvärmechef och teknisk chef.
Över en miljard hjärtslag i Linkuras EKG-databas Över en miljard hjärtslag i Linkuras EKG-databas - Linköping, 19 feb, 2019. Linkura AB erbjuder en unik forskningsbaserad och kontinuerlig EKG-mätning med åtgärd för att möjliggöra förbättrad hälsa och förebygga hjärtsjukdom. Bolaget meddelar idag att man via sin tjänst för företag och organisationer, som hittills implementerats med över 1 500 användare i Sverige, passerat över en miljard analyserade hjärtslag i sin databas.
Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Ny museichef för Flygvapenmuseum - Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Noomi, som är civilekonom, kommer närmast från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket, där hon under de senaste 10 åren har ingått i myndighetens ledningsgrupp och innehaft flera ledande befattningar.
Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum - Hemmakväll väljer f.d. Swedbankhuset Spiran med sitt strategiska läge mitt på Drottninggatan för sin nya konceptbutik i Norrköping.