Sjung spånkens lovTram_Norrkoping - Plura och hans Eldkvarn sjöng om 3:ans spårvagn genom ljuva livet. Monica Zetterlund vandrade sakta genom stan när spårvagnen gick ensam och tom över Västerbron och Håkan Hellströms förortsgäng kapade en spårvagn hem i vårkvällen. Det är ändå något visst över de där karaktäristiskt plingande vagnarna som far fram på stadens gator. För en del med något av ett nostalgiskt skimmer över sig och för andra mest irriterande och i vägen i stadstrafiken.
Spårvagn är ett transportsätt som hyllats genom tiderna som miljövänligt, bekvämt, effektivt och urbant. Med sin eldrift släpper den inte…

Senaste Nytt

David-Milton_Foto_Björn-Lisinski Ett klimatsmart alternativ - Att i stället för att äga en egen bil ingå i en bilpool innebär inte bara miljövänliga fördelar som att man sänker sina koldioxidutsläpp med i genomsnitt 500 kilo per år. För egen del slipper man dessutom ta smällen med värdeminskning – samt behöver aldrig fundera på varken kostnader eller arbete för biltvätt, däckbyte, service eller besiktning.
Andreas-Norlen_Foto_Bjorn-Lisinski Vår talman på plats i riksdagen - Från uppväxten i Ödeshög och gymnasiestudier i Mjölby, studier och arbete i Linköping till Motala och Norrköping är han mer östgöte än de flesta. Andreas Norlén, sedan den 24 september 2018 riksdagens talman, möter upp på Östsvenska Handelskammaren i Norrköping för en pratstund om politik och juridik. Om pendling och småbarnstid. Om talmansrollen och lite om småkakor.
2019 års unga entreprenörer i Östergötland är korade! Bild: Tvättika UF, vinnare Årets UF-företag tillsammans med tävlingsvärd Swedbank. 2019 års unga entreprenörer i Östergötland är korade! - Ung Företagsamhets Östergötlands regionala mässa är nu avslutad. Över 650 UF- företagare från hela länet ställde ut 190 olika affärsidéer i Stadium Arena och tävlade i tio tävlingskategorier torsdagen den 7 mars 2019. Priset till Årets UF-lärare och Årets UF- skola i Östergötland delades ut i samband med prisutdelningen. Mässan besöktes av närmare 4 000 och det var en härlig stämning i mässhallen bland länets framtida entreprenörer.
Naringsliv Hur mår Linköpings näringsliv? - – Välmående företag, företagande och entreprenörskap är viktiga aspekter för en stad i tillväxt och i Linköping finns en stark framtidstro och ett engagerat näringsliv, säger Erik Åqvist som arbetar som Näringslivsutvecklare i Linköpings Kommun.
konferensutomlands Sverige vs utlandet - Vi är några som är tillräckligt gamla för att komma ihåg hur det var förr. Dagar då det fanns rikligt med pengar i företagens kassor. Pengar som till viss del användes till personalvård. Ett sätt det användes på var resor utomlands, en så kallad konferens.
Sweden law, legal system and justice concept with a 3D rendering of a gavel on Swedish flag. Nya spellagen – Aktiemarknaden reagerar - Ungefär 70% av den vuxna befolkningen i Sverige spelar någon gång per år. Möjligheten till spel om pengar finns överallt och inte minst online i form av utlandsbaserade casinon och spelbolag. Från och med den 1:a januari 2019 träder en ny spellag i kraft, och vi ser redan några effekter av detta innan det ens har hänt. Den ena kvartalsrapporten efter den andra har visat uppåtgående trender för spelbolagen. Bland de största spelaktierna som exempelvis Cherry, LeoVegas och Kindred Group, som äger bland annat Unibet, ser vi nu för första gången på länge en trend som verkar vara bruten. LeoVegas har tappat cirka 40% av sitt värde och Kindred cirka 20% och detta kan härledas till den nya spellagen som kommer att träda i kraft den första januari 2019.
Vira-Bruk_Caesar-Afors_Foto_Bjorn-Lisinski Upplevelser med ett helhetstänk - Upplevelsegården Virå Bruk startade med att erbjuda Sveriges första jaktbiograf. En skjutbana där man skjuter mot en filmduk som visar film med vilda djur, och träffen markeras på filmduken. Jaktbiografen attraherade jägare från hela Sverige. Idag är Virå Bruk en populär konferensanläggning, och deras kurser i matlagning är minst lika populära som skyttet.
exterior-sky-quality-hotel-the-box700 Besöksnäringen i Östergötland mår bra - Linköping ökade antalet gästnätter för 15:e året på raken under 2018 – medan Norrköping haft ett stort uppsving på senare år och ligger stadigt över en halv miljon gästnätter per år.
Himmelsby_Rakel-Gustafsson_Foto-Bjorn-Lisinski Gårdshotellet som inte nöjer sig med det lilla - I december var det stor premiär för en 1 300 kvadratmeter stor romersk simhall med 20­-metersbassäng, saltbastu och romersk källa. Nästa år öppnar en ny avdelning – med bland annat 80 nya bäddar, en hörsal för 150 personer, samt en ny matsal och ett café.
Johanna-Palmer Johanna Palmér – om då och nu och framtiden - För fem år sedan var hon Affärsstadens allra första omslagsprofil. Som relativt nybliven VD för Östsvenska Handelskammaren var hennes uppdrag att skapa en nytänkande handelskammare och visionerna för Östergötland som region stod i fokus. Privat fanns inte mycket tid över med tre barn därhemma, men drömmen om att få tid för att ta upp ridandet hölls vid liv genom de hästar som fanns inhyrda på den lilla hästgården utanför Linghem.
Nominerade: Naveen Sasidharan & Abhishek Jacob på Worldish. Mahziar Namedanian med Östgötasvamp. Fotomontage Affärsstaden Foto: ICA ICA nominerar östgötar till entreprenörspris - Tio entreprenörer och deras företag har gått till final i ICAs Entreprenörspris. Priset, som delades ut första gången 2018, går till entreprenörer som verkar i ICA-handlarnas anda, och utses av en jury bestående av bland annat Prins Daniel, professor Mai-Lis Hellenius och LRFs vd Anders Källström.
Anna-Maria Jakobsson blir vice vd för Sankt Kors Anna-Maria Jakobsson blir vice vd för Sankt Kors - Styrelsen i Sankt Kors har beslutat att utse Anna-Maria Jakobsson till vice vd för det kommunägda bolaget, med tillträde den 1 mars. Utnämningen innebär att Anna-Maria Jakobsson blir ställföreträdande till Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors. När Johan Kristiansson går i pension under nästa år har styrelsen även utsett Anna-Maria Jakobsson att ta över vd-skapet. Anna-Maria har innehaft rollen som tillväxtchef på Sankt Kors sedan 2017.
Anna-Wallentinsson_Foto_Mirjam-Lindahl Äntligen är Anna hotelldirektör - Det bankas och det borras i det gula huset på Brigadgatan 8. Väggar rivs, rör leds om och byggdammet ligger som ett lager tunn nysnö över rummen som snart kommer att inhysa Linköpings nyaste hotell. Ett hotell med anor.

Pressreleaser

Över en miljard hjärtslag i Linkuras EKG-databas Över en miljard hjärtslag i Linkuras EKG-databas - Linköping, 19 feb, 2019. Linkura AB erbjuder en unik forskningsbaserad och kontinuerlig EKG-mätning med åtgärd för att möjliggöra förbättrad hälsa och förebygga hjärtsjukdom. Bolaget meddelar idag att man via sin tjänst för företag och organisationer, som hittills implementerats med över 1 500 användare i Sverige, passerat över en miljard analyserade hjärtslag i sin databas.
Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Ny museichef för Flygvapenmuseum - Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Noomi, som är civilekonom, kommer närmast från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket, där hon under de senaste 10 åren har ingått i myndighetens ledningsgrupp och innehaft flera ledande befattningar.
Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum - Hemmakväll väljer f.d. Swedbankhuset Spiran med sitt strategiska läge mitt på Drottninggatan för sin nya konceptbutik i Norrköping.
OnePartnerGroup i Östergötland förstärker med erfaren lokalprofil OnePartnerGroup i Östergötland förstärker med erfaren lokalprofil - Stefan Johansson som har många års erfarenhet av rekrytering förstärker nu OnePartnerGroup i Östergötland. Det ska få det redan expansiva företaget att ta nästa steg.
Optiker Persson i Norrköping blir årets butik - I samband med Optikmässan 2018 i Kista den 24-25 augusti delade Synologen AB ut det återkommande priset Årets Butik till en lokal optikbutik i Norrköping.