Glöm tjänstebil – nu är det tjänstecykel som gäller!Michael-Isa_Foto_Bjorn-Lisinski - Skarphagens cykel startade 2015 ett unikt koncept – där de åker och hämtar upp cyklar för att sedan lämna tillbaka dem servade och eventuellt lagade till kunderna. Tre år senare var det dags för nästa succédrag av ägaren Michael Isa – att sälja profilerade tjänstecyklar till företag, som främjar både miljö och hälsa.
Michael Isas farbror Nabil öppnade Skarphagens Cykel i Norrköping i början av 1990-talet. På den tiden höll företaget till i…

Senaste Nytt

Joakim_Ljungvist_Foto_Mirjam-Lindahl Tar steget till eget och blir dubbelföretagare - Efter elva år inom näringslivsutveckling i Linköping och senare Motala kliver Joakim Ljunqvist nu av som VD för Tillväxt Motala och satsar på inte bara ett, utan två företag. – Jag tror att jag har gett vad jag kan i utvecklingen av Motala som Östergötlands sjöstad, säger Joakim. Att leda ett arbete som det jag haft under de senaste sex åren, år som förresten gått otroligt fort, är som att springa flera hundrameterslopp i rad- man ger allt, fullt ös under en period men mäktar inte med samma tempo för länge. Nu är Motala värd att någon annan tar vid stafettpinnen och fortsätter driva mot nya mål med nya krafter.
Stefan-Nilsson_Foto_Bjorn-Lisinski En av de bästa mötesplatserna för företag - Förr i tiden nöjde sig sponsorer till idrottsföreningar med att få en reklamskylt i arenan eller sin logotype på matchdressen. I dag vill de få ut något annat också. Basketklubben Norrköping Dolphins har jobbat stenhårt för sitt Dolphins Network – bestående av ungefär 120 företag som kontinuerligt träffas i affärsmöten.
Place Promotion nytt konsultbolag inom platsutveckling rekryterar Margareta Hagman, berättar Joakim Ljungqvist. Foto: Mirjam Lindahl Place Promotion nytt konsultbolag inom platsutveckling rekryterar - Joakim Ljungqvist, tidigare vd för Tillväxt Motala AB startar nya konsultbolaget Place Promotion inom området platsutveckling. Bolaget har i dagarna även knutit till sig Margareta Hagman som ny marknadschef. Bolaget kommer arbeta i hela Skandinavien och utgå ifrån Motala i nya lokaler på Kyrkogatan 8A.
Sweden law, legal system and justice concept with a 3D rendering of a gavel on Swedish flag. Nya spellagen – Aktiemarknaden reagerar (artikelsamarbete) - Ungefär 70% av den vuxna befolkningen i Sverige spelar någon gång per år. Möjligheten till spel om pengar finns överallt och inte minst online i form av utlandsbaserade casinon och spelbolag. Från och med den 1:a januari 2019 träder en ny spellag i kraft, och vi ser redan några effekter av detta innan det ens har hänt. Den ena kvartalsrapporten efter den andra har visat uppåtgående trender för spelbolagen. Bland de största spelaktierna som exempelvis Cherry, LeoVegas och Kindred Group, som äger bland annat Unibet, ser vi nu för första gången på länge en trend som verkar vara bruten. LeoVegas har tappat cirka 40% av sitt värde och Kindred cirka 20% och detta kan härledas till den nya spellagen som kommer att träda i kraft den första januari 2019.
Gunnel-Ryner_Foto_Bjorn-Lisinski Hon hjälper oss genom olika sammanhang och miljöer - Gunnel Ryner är egenföretagare, författare och föreläsare. Hennes senaste bok heter Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv. – Den handlar om miljöerna runt omkring oss, men det är inte den jag föreläser mest om. Den jag föreläser mest om heter Släng problemglasögonen. Den handlar om att flytta fokus i verksamhetsutveckling, organisationsutveckling, chefsutveckling och personlig utveckling till det som faktiskt går bra, säger Gunnel.
Actibump framgångsrikt i Australien Actibump framgångsrikt i Australien - Edeva har tagit hem ännu en affär i Australien. I januari 2018 installerade Curtin University i Perth, Australien, fyra aktiva farthinder av typen Actibump på sitt campus. Målet var att sänka antalet fortkörare, speciellt på vardagar under terminerna då det rör sig många gående och fordon på campus.
Team-Rynkeby_Foto_Bjorn-Lisinski Kämpar för livet - Team Rynkeby stödjer svårt sjuka barn genom lokal insamling i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland. I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden. I Linköping är Göran Berlemo en av initiativtagarna till att dra igång ett team i staden, som kommer att bidra till att mer pengar kommer in till fonden.
Interspectral_laptop Interaktiv 3D-visualisering av djurens inre – nytt samarbete skapar unikt utbildningsmaterial om djurs anatomi - Visualiseringsföretaget Interspectral och sveriges största smådjursjukhus Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, lanserar nytt unikt utbildningsmaterial om djurs anatomi. Med hjälp av avancerad interaktiv 3D-visualisering kommer så väl djurägare som specialister virtuellt kunna utforska våra vanligaste husdjur.
Squashcenter_Foto_Mirjam-Lindahl Squash för hela kroppen - På 30 minuter squashspel förbränner du lika mycket energi som på 90 minuter tennis. Och när det gäller uppbyggnaden av kroppsstärkande funktioner och kondition ligger squashen på första plats följd av rodd och bergsklättring. – Det är ett heltäckande och väldigt komprimerat träningspass som man faktiskt hinner med på en lunchrast, säger Johan Thunqvist som tillsammans med hustrun Annika driver Linköping Squashcenter på Platensgatan i Linköping.
Marcus-Sandberg_Foto_Bjorn-Lisinski Stjärnkliniken har världens roligaste jobb - Ont i nacken? Stel i ryggen? Hälsenebesvär? Knäsmärta? Tennisarmbåge? Stressad? Allt detta går att få hjälp med. Oavsett om du är elitidrottare eller privatperson finns ingen anledning att gå runt och ha ont när det finns specialister som diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och funktionella besvär. En sådan specialistklinik, där denna kompentens finns, är Stjärnkliniken i Linköping. Affärsstaden fick en pratstund med klinikchefen och delägaren Marcus Sandberg och därmed en inblick i verksamheten.
Consid ingår ramavtal med östgötskt drivmedelsbolag Consid ingår ramavtal med östgötskt drivmedelsbolag - IT-bolaget Consid har inlett ett samarbete med drivmedelsföretaget Qstar Försäljning och deras systerbolag Swea Energi. Syftet med samarbetet är att skapa en gemensam och långsiktigt gångbar kommunikationsplattform för intern kommunikation. Det nya intranätet förväntas stå klart under Q1 2019.
Emmie-Ekdahl_Foto_Bjorn-Lisinski Med en holistisk syn och ett aktivt liv - Affärsstaden har träffat Emmie Ekdahl, som är en minst sagt aktiv person. Hon har spelat tennis under hela sin uppväxt, är numera med i padel landslaget, samtidigt som hon pluggar heltid till fysioterapeut. Och för att toppa det hela så arbetar hon extra med kostrådgivning och håller träningspass på Fyskliniken i Mjärdevi. Vi har förstått att det händer mycket kring Emmie och ville veta mer. Häng med…

Pressreleaser

Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Ny museichef för Flygvapenmuseum - Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny Museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Noomi, som är civilekonom, kommer närmast från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket, där hon under de senaste 10 åren har ingått i myndighetens ledningsgrupp och innehaft flera ledande befattningar.
Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum Hemmakväll öppnar ny konceptbutik hos Castellum - Hemmakväll väljer f.d. Swedbankhuset Spiran med sitt strategiska läge mitt på Drottninggatan för sin nya konceptbutik i Norrköping.
OnePartnerGroup i Östergötland förstärker med erfaren lokalprofil OnePartnerGroup i Östergötland förstärker med erfaren lokalprofil - Stefan Johansson som har många års erfarenhet av rekrytering förstärker nu OnePartnerGroup i Östergötland. Det ska få det redan expansiva företaget att ta nästa steg.
Optiker Persson i Norrköping blir årets butik - I samband med Optikmässan 2018 i Kista den 24-25 augusti delade Synologen AB ut det återkommande priset Årets Butik till en lokal optikbutik i Norrköping.
Peter Östergrens - första fotograf med mästarbrev i Östergötland. Foto: Håkan Ahldén Peter Östergrens – första fotograf med mästarbrev i Östergötland - Fotografen Peter Östergrens, Väderstad tar emot sitt mästarbrev i Blå Hallen, Stockholm den 7 november under högtidliga former. Förra året vid samma tid tog han emot gesällbrevet.